Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

1 na 1: Gari Cappelli

Gari Cappelli gostovao je u emisiji HTV-a “1 na 1 ” i govorio o nadolazećoj turističkoj sezoni, načinu razvoja turizma i kandidaturi za župana Primorsko-goranske županije.  

Cappelli smatra kako Hrvatsku čeka vrlo specifična turistička sezona.

– Prošle godine smo umjesto još bolje turističke sezone od 2019. krenuli u spašavanje radnih mjesta. S obzirom na konkurenciju, odradili smo najbolji posao na Mediteranu. Prvi smo napravili protokole od hotela, privatnog smještaja, kampova, napravili posebne propusnice za granicu. Napravili smo odličan posao. Neke članice Europske unije su se čak ljutile da smo napravili korak ispred njih, bili smo zeleno označeni. Sezona je bila negdje na 50 posto u odnosu na 2019., što je odlično s obzirom na konkurenciju Grčku i Španjolsku koje su imale između 12 i 20 posto. Bilo je još 15 dana opuštanja u osmom mjesecu, odradili bi još petnaestak dana i imali bi još 60 posto u odnosu na 2019. godinu što bi bio fenomenalan rezultat. Sad dolazi ova faza gdje su sve oči uprte kao i prošle godine, ali u malo drugačijim odnosima. Sad su neka saznanja o Covidu, tu je cjepivo, pristupima turizmu i zračnim mostovima, rekao je.

Istaknuo je kako su SAD, Izrael i Kina vrlo dobro procijepljene i to su zemlje s kojima bi trebali vrlo hrabro surađivati, biti u prvom redu i dati do znanja da želimo suradnju s njima.

Istaknuo je kako za Uskrs glede sezone ne možemo imati nikakva očekivanja, niti za prvomajski praznik, ali od 15. svibnja pa nadalje bila bi već jasnija slika.

– Vidim optimizam koji možemo gledati devetog mjeseca, koji prošle godine nismo imali. Ove godine će u to vrijeme biti velika procijepljenost u Hrvatskoj, a da ne govorimo o zemljama koje tradicionalno dolaze u rujnu, rekao je.

Covid putovnice

Rekao je kako je realno očekivati jedan dokument koji će unaprijed odrediti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: