Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

10 fantastičnih prenamjena Ikeinog namještaja

Blagdansko raspoloženje i zimski praznici su iza nas, a sivilo i siječanjska depresija polagano ulaze u naše živote. I dok s nestrpljenje čekamo proljeće, što može biti bolje za borbu protiv depresije od uradi sam projekata? Za vas smo u ovom članku pronašli deset novih izvrsnih Ikeinih hackova, koji će vas, prije svega potaknuti na kreativnost, a duge zimske dane učiniti zabavnim.

Jedna od najboljih karakteristika namještaja iz Ikee, zasigurno je prilagodba. Postoji bezbroj načina na koji ga možemo podesiti, hakirati, popraviti i prilagoditi kako bi stvorili lijepe i jedinstvene komade, i to za vrlo malo novca. Osim toga, promjene ne moraju biti velike i oduzeti nam puno vremena.  Ponekad je potrebno samo malo truda (i malo genijalnosti) kako bi običan predmet pretvorili u komad na koji ćemo biti ponosni, poput ovih koje vam donosimo u nastavku.

Ormar za cipele

Dana je na svojoj stranici Hose Tweaking pokazala kako od Ikeinog STÄLL ormarića (599 kn) za cipele dobiti elegantan komad namještaja s ručno izrađenim kožnim ručkicama.

Noćni ormarić

Ikein HEMNES noćni ormarić (259 kn) uočen na stranici The Vault Files presvučen je samoljepljivim papirom s uzorkom mramora i novom zlatnom ručkicom.

Ormarić za modne dodatke

Prettypegs izrađuje noge posebno dizajnirane za Ikein namještaj, poput ovog malog ormarića.

 

Zidna polica

Potrebna su četiri OSTBIT držača tanjura (4.99 $) i tri drvene daske za kreiranje ove zabavne i višenamjenske police. Osim toga, visinu i udaljenost možete podesiti prema osobnim potrebama.

 

Zidna vješalica za biljke

Ako više nemate slobodni kutak u koji biste smjestili vaše biljke, zašto ih ne biste objesili? Za ovaj jednostavan trik trebate EKBY VALTER crni nosač (15 kn) i špagu.

Foto: Yesterday’s Sweetheart

 

Neodoljiv stolić

Ako ste mislili da jednostavna prenosiva stepenica ne može postati savršen stolić, razmislite još jednom. U svega dva jednostavna koraka od BEKVÄM prenosivih stepenica (99,90 kn) možete napraviti neodoljivi stolić.

Foto: www.the11best.com

Organizirajte kuhinju

Ovaj nas put svijet hakera vodi u kuhinju. S FINTORP šipkom (49,90 kn) i FINTORP kukama (19,90 kn, 5 komada) možete organizirati vaše šalice jednostavno i povoljno, i osloboditi prostor u ladicama.

 

Obnovite policu

Jedan od vodećih Ikeinih proizvoda zasigurno je KALLAX polica (199 kn), koju možete hakirati na puno načina, a nama se jako svidjelo kako su Sarah & Nick stari drveni ormarić za ploče, zamijenili KALLAX policom kojoj su dodali drvene noge. Cijeli tutorijal potražite na njihovom blogu.

Foto: makecalmlovely.com

 

Začini u kuhinji

Ako u kuhinji želite uvijek svježe začine, ali nemate dovoljno prostora, imamo rješenje. Sve što trebate je VURM stalak za 4 boce (69,90 kn) od nehrđajućeg čelika i vaša polica za začine je tu. Zauzima malo prostora i vrlo je praktična opcija koja će dobro izgledati u svakoj modernoj kuhinji. 

Foto: chiribambola.blogspot.com

 

Originalna polica za knjige

EKBY VALTER metalne nosače (15 kn/kom), drvene daske i malo boje, sve je što trebate za izradu ove zabavne i originalne police za knjige. Osim toga, cijela se struktura može mijenjati izmjenom veličine dasaka i boje nosača.

Foto: IKEA

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: