Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

428 novih slučajeva zaraze u BiH

Autor: B.A./Hina

10. 10. 2020.   prije 1 sat

U Bosni i Hercegovini u subotu je potvrđeno 428 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj koji se može povezati sa zarazom, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

➡️ Koronavirus – najnovije informacije

Od petka je provedeno malo više od dvije tisuće testiranja. Zaraza je potvrđena kod 299 osoba iz Federacije BiH te kod 129 iz Republike Srpske.

Pojedinačno su najveća žarišta zaraze veći gradovi pa je tako na području Sarajeva od petka registrirano 58 novih slučajeva, a u Banjoj Luci 39.

Broj novozaraženih registriran u subotu za četrdesetak je veći nego dan prije, no manji je nego 8. listopada, kada su zabilježena čak 453 slučaja, što je najviše u jednom danu u BiH od izbijanja epidemije.

Kao i u drugim europskim državama, i u BiH je potkraj tjedna zabilježen nagi porast dnevnog broja novozaraženih, no zdravstvene vlasti i daje tvrde da je stanje pod nadzorom jer je incidencija, odnosno broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u jednom tjednu, i dalje ispod 50.

Trenutačno se aktivnima smatra malo više od šest tisuća slučajeva zaraze.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada provedeno oko 279.000 testiranja, a zaraza je potvrđena u malo više od 30.000 slučajeva. Do sada je umrlo 927 zaraženih osoba.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: