Utorak, kolovoz 20Stranica o Hrvatski

8 ideja za uređenje doma u hygge stilu ove zime

Hygge danski koncept uživanja u malim stvarima, potiče stvaranju tople atmosfere u domu i druženje s dragim nam ljudima i upravo zbog toga je Danska uvijek na vrhu popisa najsretnijih zemalja na svijetu.

Stvoriti hygge atmosferu u domu zaista nije teško, jer se hygge stil temelji na vrlo jednostavnom konceptu: uživanju u jednostavnim stvarima u životu. Ovaj koncept malih rituala koji usrećuju posebno je važan zimi za hladnih dana s dugim noćima, niskim temperaturama, blijedim bojama i nedostatkom sunčeve svjetlosti. Hygge  koristi osnovnu, ali ugodnu paletu boja, meku rasvjetu, upaljene svijeće i ako tome još dodamo želju da podijelite autentičnu jednostavnost s ljudima koje volite, hladni zimski dani će postati topli i dobrodošli.  U nastavku vam donosimo mali podsjetnik kako urediti dom u hygge duhu.

Foto: designsoda.co.uk

 

1. Svijeće

Topao i nježan sjaj svijeće je dobrodošao u sve sobe u domu, bez obzira da li priređujete romantičnu večeru, opuštajuću kupku ili želite čitati uz svjetlost svijeća, koja je neizostavni dio hygge načina života.

Foto: Polly Florence

 

2. Neutralna paleta boja

Sve što dodate vašem domu u hygge stilu trebalo bi vam pomoći u stvaranju skladne i ugodne atmosfere, stoga je dobra kombinacija boja ključna. Odaberite neutralnu i opuštajuću paletu, koja uključuje pastelne nijanse, sivu, ružičastu, bež i drvo.

Foto: Instagram @reserve_home

3. Ugodna atmosfera

Kreirajte opuštajuće kutke, ne zaboravite dodati velike prostirke i jastuke, ukrasne biljke i svježe i mirisno cvijeće.

Foto: latazzinablu.com

 

4. Spa kupaonica

Kupaonicu prevarite u ugodno utočište gdje se možete opustiti kad god osjetite potrebu. Investirajte u minimalan, ali topao dizajn i pokušajte smanjiti nered minimum. S čime možete pretjerati? Sa svijećama, naravno.

Foto: myscandinavianhome.com

 

5. Upalite kamin

Druženje ispred kamina jedno je od najljepših aspekata zime, naravno, ako ga imate. Za Dance je to tradicija, tradicija koju dijele s prijateljima i rođacima u okrilju doma.

Foto: apartmenttherapy.com

 

6. Upalite lampice

Tipična božićna svjetla idealna su za isticanje namještaja. Napravite romantičnu, toplu atmosferu, koja će vas opustiti čak i za najgoreg radnog dana.

Foto: liketk.it

 

7. Teksture

Stvaranje ugodnog dekora također znači briga o detaljima, kao što je uvođenje različitih tekstura. Razmislite o prirodnim materijalima kao što su drvo i vuna, koji će biti povezani sa zabavnim teksturama tepiha i jastuka.

Foto: lonny.com

 

8. Pozovite prijatelje na druženje

Kao što ste već shvatili, hygge koncept se temelji na dijeljenju. Morat ćete razmisliti o svojim prostorima kao o savršenim mjestima susreta gdje možete dočekati prijatelje i rodbinu koja će se osjećati kao kod kuće.

Foto: Pinterest

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: