Četvrtak, 30 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

8 shabby chic stilskih soba u koje ćete se zaljubiti

Kada se vratimo s odmora, uvijek želimo barem malo obnoviti interijere, kako bi dobili osjećaj pokretanja novog poglavlja kojeg treba otkriti. A ako ste romantični, kao mi, shabby chic stil je upravo što trebate. Biti ovog stila je delikatna prošlost koja je istovremeno suvremena. Obnovite stare police, krevet od kovanog željeza, čipke i zavjese, kao i drvene vaze i kristalne lustere.Najprikladniji cvijet na sredini stola je, naravno, hortenzija.

 

Radni kutak

Stari papir, ormarić s drvenim stolom i stolicama od kovanog željeza sve je što trebate za vaš kućni studio i osjećaj kao da ste u francuskoj kućici.

Foto: @Lisa Marks, Pinterest

 

U spavaćoj sobi

Elegantna spavaća soba u shabby chic stilu znači okvir od kovanog željeza, udobna posteljina, puno jastuka i čipke. Što romantičnija, to je poželjnija.

Foto: indulgy.com

 

Romantično opuštanje

Soba za opuštanje mora biti sanjiva, a poželjna je bijela boja, boja slonovače i biserno siva. Bogato prekrivena sofa i kristalni luster. Zavjese od čipke i stara polica s najromantičnijim romanima za opuštanje.

Foto: shopstyle.com

 

Kupaonica

U kupaonici je na prozoru sve što je potrebno. Igrajte se sa zavjesama, ali i cvijećem i detaljima koji će stvoriti šik atmosferu.

Foto: shabbyandcharme.blogspot.com.br

 

Soba za najmlađe

Čak i djeca trebaju sanjati i to mogu učiniti na vrlo šaljiv način. U redu, to neće uvijek biti tako besprijekorno uređena soba, ali ispunite spavaću sobu s pastelnim pozadinama, ručno izrađenim ukrasima i pomponima, a shabby učinak je zajamčen.

Foto: listingmore.com

 

Blagovaonica

Odaberite najsvjetliju sobu, obojite ju u cijelosti u bijelu boju, obnovite stari radni stol s tapeciranim francuskim stolicama. Kristalni luster, vintage svijećnjaka, vaza i čipkasti stolnjak nabavljeni na sajmu antikviteta, i spremni ste pripremiti snack za prijatelje u duhu Downton Abbeyja.

Foto: wonen-con-amore.blogspot.com

 

Sugestivan ulaz

Prvi je dojam najvažniji. Dakle, ako želite impresionirati goste, usredotočite se na ulaz, koji mora biti šarmantan i ugodan. Izaberite dugu i romantičnu bijelu zavjesu, svježe i mirisno cvijeće i ogledalo koje će povećati prostoriju i naglasiti svijetlo.

Foto: www.mylusciouslife.com

 

Kristalni luster

Kristalni će luster upotpuniti bilo koji prostor i unijeti atmosferu profinjene elegancije.

Foto: Pinterest

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: