Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Američki institut objavio novu procjenu ruske ofenzive; Zelenski: Zlo neće uništiti Ukrajinu

U tijeku je 60. dan ruske invazije na Ukrajinu čiji je cilj sada preuzimanje potpune kontrole nad južnom Ukrajinom i regijom Donbas na istoku zemlje. U jučerašnjem raketnom napadu na Odesu među poginulima je i tromjesečna djevojčica. Ukrajinski predsjednik Zelenski uputio je poziv ruskom predsjedniku Putinu za sastanak kako bi prekinuli rat. 

Nakon što je jučer propao još jedan pokušaj evakuacije, oko 100.000 civila koji su i dalje u Mariupolju, Uskrs su dočekali u gradu sravnjenim sa zemljom. Oko 1000 njih je u čeličani, utvrdi koju drže branitelji opkoljenog, ali nepokorenog Mariupolja. Poručuju danas – Krist je uskrsnuo, Ukrajina će uskrsnuti. Bog vidi Mariupolj – grad nazvan po majci njegova sina.

Nema mira ni u drugom najvećem ukrajinskom gradu, Harkivu, gdje je do sada poginulo oko 700 civila među kojima 40 djece. Unatoč svemu, grad odolijeva.

Pregled dosadašnjih događaja pogledajte u prilogu Jelene Perlete:

U nastavku pratite tijek događaja:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: