Utorak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ANGAŽIRALI GRAĐEVINARE I OTIŠLI NA ODMOR, KAD SU SE VRATILI – ŠOK! ‘Uselili su nam se u kuću, a radovi su tako loši da je sad moramo srušiti!

Trenutak kada se britanski par Delia i Mick Cunningham nakon godišnjeg odmora vratio u svoj dom u Hardingstoneu u Northamptonshireu, sigurno će pamtiti do kraja života.

Naime, prije odlaska na odmor supružnici su angažirali graditelje kako bi obnovili njihovu kuću u kojoj su stanovali više od 30 godina, a za predviđen posao dogovorili su iznos radova i materijala od 34.000 funti ili u kunama oko 280.000 kuna.

Za taj novac građevinari su trebali temeljito obnoviti kuću koju su Cunninghamovi po povratku planirali prodati kako bi se preselili u mjestašce Anglesey kako bi bili bliže svom sinu koji pati od Aspergerovog sindroma i njegovoj supruzi s težim oštećenjem mozga.

No prizor koji ih je dočekao ih je prestravio: poljski bauštelci dom su 60-godišnjih supružnika pretvorili u “svinjac”, piše DailyMail.

Naime, umjesto da su odradili dogovorene građevinske poslove, u kući su priređivali zabave garnirane enormnim količinama alkohola, spavali u njihovom bračnom krevetu, konzumirali marihuanu, a čak su im “nabili” i račun na Sky pay-per-view programu.

Prvo što su vidjeli kada su ušli u kuću bile su desetine ispražnjenih boca votke, vreća s kanabisom te ostaci hrane iz potpuno ispražnjenog hladnjaka koja je već bila potpuno popljesnivila.

“Kućom se širio nepodnošljiv smrad”, izjavila je Delia Cunningham, jer su radnici urinirali po zidovima kuće.

Zaprepašteni par odmah je radnike izbacio iz kuće,

“Očigledno da su za trajanja našeg odmora živjeli u našoj kući, a premda smo isključili plin i vodu, to ih nije pokolebalo. Donijeli su nekoliko grijalica,a vodu su kupovali. Da nismo došli ranije od dogovorenog termina ne bi ni znali za ovu svinjariju”, izjavila je očajna Delia.

Radovi dogovoreni s tvrtkom Marek KBI Limited koju su odabrali prema preporukama na internetu uključivali su postavljanje opeke, ojačanje temelja, zamjenu oluka i novu izolaciju zidova, a započeli su u veljači.

Iz građevinske tvrtke su izjavili da će biti gotovi za pet tjedana. No sve se prolongiralo na mjesece, koliko su radnici spavali u kući, roštiljali na dvorištu, jeli njihovu hranu, spavali u njihovim krevetima i gledali njihovu pay-per-view televiziju.

Platili su im unaprijed 17.000 funti, no radove koje su odradili su više nego katastrofalno izvedeni.

Njihova je kuća i danas gradilište jer je Cunninghams naknadno angažirao nekoliko drugih tvrtki da poprave posao što ga je stajalo  dodatnih 13.700 funti, jer osim što su marekovi radnici potpuno devastirali njihov dom, svi radovi izvedeni su amaterski i potpuno vam pravila struke, pa će ih na kraju sve koštati duplo s radovima koji su donijeli više štete nego koristi za objekt.

Točnije, nezavisni vještak rekao je da se cijela kuća treba srušiti i sagraditi iz početka kolika je šteta nanijeta objektu.

Bivši direktor sada već nepostojeće tvrtke koju su angažirali, Marek Buza, rekao je kako mu je “duboko žao” zbog načina na koji su njegovi radnici postupali u Cunninghamovom domu.

Tvrdio je da radnici ne spavaju ili ne borave u kući, koliko je njemu poznato, i rekao je da je bio prisiljen zaposliti jeftinu radnu snagu i jeftin materijal kako bi posao obavio u okviru proračuna.

Marek KBI je prijavljen nadležnim službama, a par kaže kako taj stres nije upropastio oba njihova 60. rođendana već i život. Mickeu Cunninghamu se čak zamračilo zbog stresa pa je pao niz stepenice.

Što drugo, nego noćna mora, a trebala ih je dočekati pošteno plaćena obnovljena kuća.

Fotografije kako je kuća izgledala kada su došli supružnici pogledajte OVDJE

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: