Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Bačić i Bauk o burnom danu u Saboru

O uistinu burnom danu u Saboru, koji nije podržao Vladin prijedlog odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, gostujući u Dnevniku HTV-a govorili su predstavnici HDZ-a i SDP-a, Branko Bačić i Arsen Bauk. S njima je razgovarao Branko Nađvinski.

– Prije svega, nije se danas radilo o potpori HDZ-u, Andreju Plenkoviću i Vladi. Danas smo imali mogućnost birati između agresora i žrtve, očitovati se o dobru i zlu, stati na stranu žrtve koja je napadnuta grubom agresijom. U tom smislu, dugi niz dana koliko razgovaramo, dio zastupnika koji je jučer promijenio stav doveo je do ovoga čemu smo svjedočili, rekao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. 

Dodao je da oni trebaju reći jesu li ucijenjeni i od koga, a od HDZ-a, kaže, sigurno nisu.

– Oni koji su danas pristupili glasovanju, pa i bili protiv, dali su svoj stav. Mene brinu oni koji se nisu uključili u glasovanje, kao što je to SDP učinio. To podrazumijeva potpunu dezorijentaciju SDP-a, ustvrdio je Bačić. 

– Mi već mjesec dana ponavljamo da smatramo ovu odluku neustavnom. Zato nismo u tome sudjelovali. Predložili smo zaključak koji smatramo ustavnim i za njega smo glasali mi i dio opozicije, čak i dio onih koji su glasali za, odgovorio je Arsen Bauk na pitanje zašto zastupnici SDP-a nisu glasali.  

– Danas je Hrvatski sabor na obuku iz vanjske politike i poštivanja Ustava poslao prvenstveno Gordana Grlića RadmanaAndreja Plenkovića. Kao dodatni nivo obuke, predlažem da poslušaju sve ono što je popodne rekla Jadranka Kosor na jednoj od televizija, poručio je Bauk.

Osvrnuo se i na komentare premijera Plenkovića o ishodu glasanja.

– Što se tiče etiketiranja i patuljaka, donio sam jednog malog patuljka, da nosim stigmu, rekao je i stavio na stol figuricu. Što se tiče provincijalca, provincijalac jesam, ja sam iz malog mjesta, ali ni kolega Bačić nije

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: