Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Bakić i Filipović o prvoj sjednici zagrebačke Skupštine

Veliko zanimanje izazvala je prva sjednica zagrebačke Gradske skupštine nakon ljetne stanke. Mnogo je tema o kojima će se voditi žestoke političke rasprave u metropoli, o čemu su u Dnevniku HTV-a govorili Damir Bakić, zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba (Možemo) i Davor Filipović, zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba (HDZ).

Od nove zagrebačke vlasti su velika očekivanja, Bakić kaže da su već počeli raditi na velikim promjenama.

– I u kampanji smo naglašavali da ništa nećemo raditi preko noći, ishitreno i bez odgovarajućih priprema i analiza, rekao je.

Osvrnuo se na odluke s današnje sjednice, smatra da su one vrlo krupne, za primjer je naveo odluku o stambenom zbrinjavanju Zagrepčana koji su od potresa privremeno smješteni u hostelu “Arena”, odluku o djelomičnom obeštećenju čiji su automobili stradali u potresu, odluku o smanjenju vijećničkih naknada, te smanjenje naknada svih članova koje grad imenuje u upravnim tijelima ustanova kojima Grad upravlja.

– Danas smo donijeli i odluku o privremenom obustavljanju prijema novih korisnika mjere “Roditelj – odgojitelj”, s namjerom da dosadašnje učinke te mjere temeljito proučimo, evoluiramo i onda odlučimo o tome kako dalje, dodao je. 

Filipović o prvim potezima nove gradske vlasti

Filipović se osvrnuo na prve poteze nove gradske vlasti, rekao je da je ukidanje mjere “Roditelj – odgojitelj” antidemografska i donesena bez ikakve analize, iako su najavljivali da odluke neće donositi bez analiza.

Podsjetio je na kampanju tijekom koje je Tomislav Tomašević govorio o zelenim politikama i održivom razvoju, a “dobili smo održivo gomilanje glomaznog otpada na ulicama Zagreba, dobili smo netransparentna imenovanja u Upravu zagrebačkog Holdinga uz kršenje zakona o sprečavanju sukoba interesa, dobili smo brojna sporna imenovanja u Upravnom vijeću bolnice Srebrnjak”.

Filipović kaže da “grandiozne uštede o kojima priča gospodin Bakić, kada navodi donesenu odluku da se s 500 kn po sjednici smanji naknada

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: