Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ban Toskić: Debakl platforme ‘CijepiSe’, u ordinacijama kaos

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić izjavila je da je KoHOM predvidio sve probleme koji će se pojaviti u procesu cijepljenja te istaknula kako su još jesenas predložili strukturirano cijepljenje i izradu digitalne platforme za prijavu pacijenata za cijepljenje.

– Predvidjeli smo da će to za nas biti veliko administrativno rasterećenje. Na žalost platforma “CijepiSe” nije funkcionalna i nije ono što smo mi željeli i predlagali, a nismo bili ni uključeni u radnu skupinu koja je tu platformu izrađivala. Bili smo na 2 sastanka, ali smo imali previše primjedaba pa nas više nisu zvali, naglasila je Ban Toskić. Rekla je kako se sada vidi da se može imati i dobra platforma, te je ukazala na primjer Međimurske županije gdje su svi zadovoljni s platformom. I pacijenti i epidemiolozi i liječnici.

Ban Toskić govori kako je prije svega potreban pozivni centar u kojem će administratori pregledavati prijave za cijepljenje i svrstavati ljude u prioritetne kategorije, kao što je to u Međimurju, i redom na pravedni način pozivati pacijente. Ustvrdila je kako se u ovom trenutku nema ništa od platforme za cijepljenje, kako se ne zna koji je od pacijenata pozvan i kada će se cijepiti.

– U ovom trenutku mi u ordinacijama imamo kaos. Naši telefoni ne prestaju zvoniti, totalni je kaos i pacijenti su nezadovoljni. Do toga je dovela dosadašnja organizacija cijepljenja i smatram da je za ovo odgovoran ministar te da bi on konačno trebao preuzeti odgovornost, decidirana je bila Ban Toskić.

Ministarstvo i županijski zavodi moraju donijeti protokol

Na pitanje što pacijenti koji su se prijavili preko platforme sada trebaju činiti, Ban Toskić je rekla kako protokol treba donijeti ministarstvo zdravstva i županijski zavodi za javno zdravstvo. Rekla je kako će obiteljski liječnici uvijek svojim pacijentima izaći u susret pri naručivanju, ali napominje kako će to dodatno zablokirati cijeli sustav.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: