Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

BANDIĆ RASPISAO NATJEČAJ ZA DODJELU 14 PROSTORA UDRUGAMA Prostori su površine od 30 do 1500 kvadrata, a cijene od 138 kn za mjesečni najam

Zagrebački gradonačelnik objavio je u ponedjeljak javni natječaj za dodjelu 14 gradskih prostora na korištenje udrugama koje se bave kulturom i obrazovanjem, sportom, promicanjem i zaštitom ljudskih prava, zaštitom zdravlja, vjerskim i duhovnim životom itd., a prijave se podnose do 9. siječnja.

Prostori su površine od 30 kvadrata, koliki je prostor u Ilici 116, namijenjen aktivnostima za zaštitu zdravlja,  do 140, odnosno gotovo 1500 kvadrata koliko iznosi prostor u Trnskom i hala u Ulici Ljudevita Posavskog namijenjeni sportu.

Mjesečna naknada, bez PDV-a, kreće se od 138 kuna za prostor od 34,5 kvadrata u Ulici Hrvatskog proljeća do nešto manje od 1500 kuna za spomenutu halu u Ulici Ljudevita Posavskoga.

U javnom natječaju, objavljenom na stranicama Grada, naveden je datum i vrijeme u kojemu će se prostori moći pogledati.

Za poslovne prostore mogu se natjecati udruge i druge organizacije civilnoga društva koje ispunjavaju određene uvjete, primjerice udruga mora biti upisana u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija,  imati registrirano sjedište u Zagrebu najmanje jednu godinu, uredno plaćati doprinose i poreze te druga davanja državi i Gradu, imati organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu aktivnosti itd.

Za korištenje jednog gradskog prostora može se prijaviti više udruga koje ga planiraju koristiti zajednički. Prijavu podnosi samo jedna od udruga koja smatra da na javnom natječaju može ostvariti najveći broj bodova sukladno kriterijima i mjerilima iz Natječaja. Partnerski odnos mora postojati duže od jedne godine prije raspisivanja natječaja.

U natječaju su navedeni kriteriji i mjerila po kojima će se bodovati pristigle prijave.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: