Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Barić: Da je eksplodiralo 120 kg eksploziva, ne bi imali ostatke bilo čega

Smatram da se radi o eksploziji sustava za samouništenje opreme i skupljenih podataka i eventualno piropatrona kojim se izbacuju kamere prije nego se letjelica spusti – izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a vojni stručnjak dr.sc. Robert Barić komentirajući pad letjelice na Zagreb. 

Iz visokih izvora u MORH-u HRT doznaje da je bomba pronađena u letjelici koja je pala na Zagreb bila težine do 120 kilograma. No, kako je letjelica udarila u meko tlo, eksplozija se dogodila ispod zemlje. Da je udarila, primjerice u asfalt ili beton, posljedice bi bile katastrofalne. No, Barić je, kaže skeptičan što se tiče takvog objašnjenja.

– Prvo može li se aviobomba od 120 kg staviti u unutarnji prostor za elektroniku – to su dvije kamere – jedna panoramska, jedna za prednje snimanje i eventualno oprema, ako je i tu bila. To je ipak 120 kg eksploziva, da je to eksplodiralo, sumnjam da bismo imali bilo kakve ostatke bilo čega i po meni se radi o eksploziji sustava za samouništenje opreme i skupljenih podataka i eventualno piropatrona kojim se izbacuju kamere prije nego se letjelica spusti – smatra dr. sc. Robert Barić.

– Vidjet ćemo, u teoriji je moguće i to, ali nisam baš siguran, dodao je Barić komentirajući izvor iz MORH-a.

Rat sve bliže Europskoj uniji i NATO-u!

Komentirao je rusko raketiranje vojne baze u Ukrajini. Rekao ja kako sama baza nema veće vojno značenje, ali da je zbog njenog položaja uz samu poljsku granicu, Moskva time htjela poslati poruku Zapadu.

– Raketirana baza uz granicu s Poljskom nema neko veće vojno značenje, prema navodima New York Timesa i ukrajinske strane služi kao logističko središte i mjesto za uvježbavanje stranih dobrovoljaca, ali njezina lokacija uz samu poljsku granicu, broj projektila nema vojno opravdanje za napad takvog mekog cilja pokazuje da se zapravo time šalje poruka iz Moskve

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: