Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Bauk i Borić o aktualnom satu, obnovi i čelnom mjestu Vrhovnog suda

Gosti središnjeg dnevnika su bili  Arsen Bauk iz SDP-a i Josip Borić iz HDZ-a. S njima je razgovarao novinar HRT-a Mladen Sirovica.

Bauk je prvo pojasnio situaciju oko neizvjesnosti o sudbini četvero svojih kolega. Na pitanje kako će ta priča završiti i kad Bauk je rekao kako se po njegovom shvaćanju radi o potpuno besmislenoj raspravi.

– Ako će kolege, četvorica zastupnika koji su do jučer bili članovi SDP-a, glasovati i diskutirati onako kako to u svojim smjernicama i odlukama odredi klub zastupnika onda nema nikakvog problema i potrebe za daljnjom raspravom. Ja mogu reći da sam danas u ime kluba zastupnika SDP-a govorio temeljem odluke sjednice na kojoj su bila i četiri zastupnika koji nisu članovi SDP-a. Oni isto nisu imali primjedbe na ono što sam govorio prema tome očekujem da će podržati zakon zato što smo to najavili. A sve ovo smatram poslovničkim nadmudrivanjima koja bi trebala poslužiti da se u jednom trenutku s određenih startnih pozicija dočeka političko razrješenje za koje se nadam da će biti što prije. Naime, ja sam u ovoj situaciji bio i 2018., 2019, i sada 2021, a to je da služim kao nekakva osoba koja komunicira nešto u ime kluba zastupnika SDP-a i odgovaram na to kakvi su odnosi unutar kluba. Ja se iskreno nadam da to više neću morati raditi 2022. godine, objasnio je Bauk.

Upitan je li i to utjecalo na oštrinu, odnosno njezin izostanak, oporbenih zastupnika na aktualnom satu za koji je i premijer Andrej Plenković rekao kako je bio nikad benigniji aktualni sat Bauk je odgovorio da su zastupnici SDP-a postavili pitanja o najvažnijim temama u Hrvatskoj – obnova, covid-19 i ostalo.

– Nekako mi se čini da je situacija možda medijski malo zasjenila zanimljivo i atraktivno. Ništa sporno ne vidim u tome, niti to medije interesira.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: