Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

BBŽ: Devet novozaraženih, još jedan razred u samoizolaciji

Autor: I.D./HRT/HINA

13. 09. 2020.   prije 1 sat

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije devet je novooboljelih, od kojih su dvoje kontakti ranije zaraženih osoba s područja županije. Zbog oboljelog  učenika, još jedan razred je u samoizolaciji.

Većina novooboljelih, njih sedam, s područja je grada Bjelovara, dok su dvije novooboljele osobe s područja općine Rovišće, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Među novooboljelima je i učenik koji je pohađao nastavu u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar i zbog toga će, u skladu s epidemiološkim mjerama, jedno razredno odjeljenje i njihov razrednik biti u samoizolaciji. Inače od petka su u samoizolaciji i dva razreda osnovne škole u općini Velika Pisanica.

Dr. Vesna Grgić, epidemiologinja iz Bjelovarsko-bilogorske županije, potvrdila je informaciju o srednjoškolcu i njegovom razredu u samoizolaciji. 

– Učenik je bio na nastavi samo prvi dan kada su se dijelili raspored i knjige. Nije bio u kontaktu s drugim profesorima i nastavnicima, već samo s razrednicom, kazala je Grgić.

Trenutačno je 88 aktivnih slučajeva koronavirusa na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a u samoizolaciji su 402 osobe.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: