Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Berlin pozvao građane da ne putuju turistički u Beč i Budimpeštu

Autor: T.V./Hina

16. 09. 2020.   prije 3 sata

Njemačka savezna vlada upozorila je stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč  i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom, prenose agencije u srijedu.

– Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa. Beč je ranije proglašen rizičnim područjem, objavio je njemački epidemiološki Institut Robert Koch.

Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

U rizično područje Berlin je svrstao i dijelove Francuske među kojima su i  područje grada Pariza te južna pokrajina Provence-Alpe-Azurna obala kao i otok Korzika. Njemačka je nedavno povećala broj upozorenja za putovanja u Bruxelles te dio Hrvatske kao i u Nizozemsku, Rumunjsku te Španjolsku.

Kriterij za svrstavanje nekog područja u rizično je više od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana.

Država koja se smatra uzorom u upravljanju pandemijom covida-19 u Europi, Njemačka je zadnjih tjedana suočena s novim rastom infekcija, a smatra se da je to djelomice povezano s povratkom Nijemaca s godišnjeg odmora u inozemstvu, piše agencija AFP.

U srijedu je Institut Robert Koch objavio podatak o 1.901 novozaraženih u 24 sata u Njemačkoj od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: