Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Beroš: Apeliram da se uozbiljimo

Na svima nama je da budemo krajnje odgovorni, rekao je danas uoči sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš komentirajući novi porast novozaraženih.

Beroš je rekao da je na nama da usporimo brojeve. Zdravstveni sustav se intenzivno priprema, danas se otvara dodatni dio KB Dubrava i priprema se za prijem Covid-pozitivnih bolesnika, naveo je.

– Imamo i rezervne opcije, međutim to nije dobro. Nije dobro jer se sve više naših sugrađana razbolijeva. Nažalost, s tim većim brojem novozaraženih sve je više onih koji su teško bolesni, onih koji su na respiratoru i, nažalost, onih koji će egzitirati. Stoga je na svima nama da se konsolidiramo, da se solidariziramo i da budemo krajnje odgovorni jer možemo sami pobijediti širenje ovog virusa. I to je ono što moramo napraviti, poručio je Beroš.

– Apeliram da spoznamo brojeve, da spoznamo pravce kretanja, da se uozbiljimo i da zajednički doprinesemo tome da nam ovi dodatni kapaciteti ne budu ni potrebni, dodao je.

Prozvao je i novinare zbog nepridržavanja razmaka.

– I to je način na koji možemo spriječiti širenje infekcije. Osobno nisam odgovoran za brzinu širenja infekcije, ali ću napraviti sve da prilagodim zdravstveni sustav za novonastale brojke, poručio je Beroš.

Rekao je da su ga od početka mandata dopale dvije velike zadaće – adekvatno odgovoriti na Covid-19-ugrozu i reorganizirati zdravstveni sustav.

– Određene mjere usmjerene ka prvenstveno financijskoj održivosti zdravstvenog sustava i njegovoj stabilizaciji, a koje uključuju i redukciju lista čekanja, su na premijerovom stolu i nadam se da ćemo vrlo brzo – siguran sam – razgovarati o tome, rekao je Beroš.

Na pitanje o tome kako je Josip Đakić, HDZ-ov saborski zastupnik koji se zarazio koronavirusom, unatoč listi čekanja otišao u lječilište u Lošinju, odgovorio je da doista ne zna gdje je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: