Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Beroš: Cijepljenje najbrži put do povratka normalnom životu

Ministar zdravstva Vili Beroš  cijepio je građane u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Naglasio je važnost cijepljenja te komentirao događaje u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji prošli tjedan je cijepljeno više od 13.000 osoba, a samo jučer stiglo je 11.700 doza Pfizerovog cjepiva.

U dvorani Gradski vrt najveći je punkt za cijepljenje, u prosjeku cijepi se svake dvije minute. Ljudi dolaze na dogovorene termine pa nema gužvi. U masovno cijepljenje stanovništva danas se uključio i ministar zdravstva Vili Beroš.

Sve je više cijepljenih i sve je manje novozaraženih, rekao je Beroš.

– To daje naznake da bi epidemija mogla jenjavati, ali i dalje moramo biti oprezni. Prošli tjedan dosegnuli smo rekorde u cijepljenju, aplicirano je preko milijun doza cjepiva, a obaramo i rekorde na dnevnoj bazi, prošlog tjedna preko 53.000 cijepljenih u danu. Tako smo dosegli oko svakog 4. građanina starijeg od 18 godina, cilj nam je dinamizirati taj proces. Takvu pozitivnu statistiku možemo zahvaliti našim cjepiteljima, a masovni punktovi dokazuju organizaciju i učinkovitost zdravstvenog sustava, kazao je.

Zahvalio je svim cjepiteljima i svima koji su uključeni u proces cijepljenja, uključujući i volontere Crvenog križa, profesore i studente Medicinskog fakulteta u Osijeku. Zahvalio je i Osječanima što su dali povjerenje znanosti i struci i odabrali cijeljenje. Pozvao je sve koji nisu iskazali interes za cijepljenje da se putem uobičajenih kanala naruče za cijepljenje.

Zahvalio je i svim liječnicima obiteljske medicine.

– U početku cijeljenja bilo je problema, jer se termini nisu otvarali profuturo jer nisu bile poznate količine cijepljenja, no danas su doze cjepiva osigurane i liječnici mogu lakše naručivati. Postoji i besplatni broj telefona, brojevi telefona svih zavoda za javno zdravstvo, kao i platforma CijepiSe. Osigurano je dovoljno cjepiva za sve građane, to je najbrži put ka vraćanju normalnom životu. Epidemiološka situacija je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: