Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Beroš: Podignuli smo razinu sigurnosti u zdravstvu na višu ljestvicu

Danas smo podignuli razinu sigurnosti u zdravstvenom sustavu na jednu višu ljestvicu, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku komentirajući današnje uvođenje COVID potvrda u zdravstvu te prosvjede koji su protiv toga održani pokraj nekih bolnica. Na pitanje o eventualnim sankcijama za one zdravstvene djelatnike koji se ne budu htjeli testirati, Beroš je rekao da oni za vrijeme kada nisu obavljali svoje radne dužnosti jer nisu ispunili sve preduvjete, neće dobivati plaću te da će poslodavci moći odrediti i druge vrste sankcija.

I samog su Beroša danas kod KBC-a Zagreb izviždali prosvjednici.

– Nije bitno kako sam ja prošao, i tako sam u ovoj vrućoj fotelji naviknut na određene kritike, iako za mnogo problema u zdravstvu nisam osobno kriv jer su stari desetljećima, ali ono što je najvažnije je da je naš cilj ostvaren. Danas smo podignuli razinu sigurnosti u zdravstvenom sustavu na jednu višu ljestvicu i to je ono što je imperativni cilj ove vlade – pružiti korisnicima naših usluga maksimalnu sigurnost. To smo i postigli, stoga mogu reći da sam na kraju dana ipak zadovoljan, rekao je Beroš.

20 pozitivnih među testiranima

Beroš je rekao da je broj onih koji se nisu željeli testirati minoran – prema podacima prikupljenima do 12 sati, naveo je, u KBC-u Zagreb nisu testirana četiri djelatnika, u KBC-u Rijeka njih tri, u KBC-u Split svi su testirani, a u KBC-u Sestre milosrdnice nije testirano devet djelatnika. 

– Među testiranima smo našli 20 pozitivnih. To su naši asimptomatski djelatnici koji bi, da nisu testirani, ušli u zdravstveni sustav i mogli bi prenijeti zarazu našim bolesnicima, rekao je Beroš.

Poručio je da testiranje nije invazivno ni bolno, ali da je vrlo korisno.

– Svi oni koji se ne žele cijepiti, mogu se testirati, rekao je Beroš, koji je naglasio da je cijepljenje ipak bolja

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: