Nedjelja, 28 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Beroš: U bolnicama trebamo čvrst zid protuepidemijskih mjera

Proboj koronavirusa u bolnički sustav i smrt pacijenta u riječkom KBC-u ministar zdravstva Vili Beroš iskoristio je kako bi još jednim upozorio na važnost toga da u zdravstvenom sustavu, posebno u bolnicama, bude čvrst zid protuepidemijskih mjera.

– Primjer preminulog pacijenta u riječkom KBC-u pokazuje da stopostotne sigurnosti nema, rekao je Vili Beroš. Naglasio je i kako je najvažnije da su djelatnici KBC-a u Rijeci postupili na pravi način i da su epidemiolozi onemogućili daljnje širenje virusa. Istaknuo je da su ostali pacijenti stabilno te da u ovom trenutku više ne prijeti daljnje širenje virusa.

Mediji navode da je 76-godišnji pacijent, koji je u riječki KBC primljen zbog liječenja karotidnih arterija, bio na dolasku ‘negativan’ te cijepljen objema dozama, a pet dana nakon dolaska dobio je COVID i umro.

Za današnji, 600. dan epidemije COVID-a u Hrvatskoj, Beroš je rekao da imamo velik broj novozaraženih, malo ispod dvije tisuće, te dodao da je u tih 600 dana 8877 osoba umrlo od COVID-a. Kazao je da je to bilo vrijeme odricanja i restrikcija, ali da smo naučili kako se boriti protiv virusa.

– Cijepljenje je, naglašavam ponovno, najbolji način za izlazak iz ove krize i danas imamo 15 preminulih, od kojih je troje cijepljeno, a 12 ih nije bilo cijepljeno. To su podaci koji moraju doprijeti do naših glava, rekao je.

Za prosvjede ispred njegove kuće, a zatim i ispred kuće ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemke Markotić zbog ograničenja posjeta bolesnoj djeci tijekom pandemije, Beroš je rekao da je u demokratskom društvu izražavanje kritike u redu, no i poručio: Kritika, međutim, također ima svoja ograničenja. Uznemiravanje obitelji, bližnjih, naše djece, starijih, nije prikladno. 

“Ja sam čovjek razgovora, postoji mjesto i vrijeme za artikuliranje svega” 

– Ako postoje problemi, moramo razgovarati, ali ne na način da se ometa privatnost i onih

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: