Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Beroš: Vjerujem da imam podršku premijera

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je posjetio riječki KBC i obišao COVID odjele ističući da se KBC dobro pripremio i promišljeno odgovorio izazovu pandemije. Beroš je tijekom posjeta rekao kako vjeruje da ima podršku premijera.

Nakon obilaska u pratnji ravnatelja KBC-a Alena Ružića istaknuo je da je razlog posjeta zahvala zdravstvenim djelatnicima i upravi bolnice koja je odgovorila na globalnu ugrozu COVID-a na odgovarajući način.

– KBC Rijeka se unaprijed pripremio i promišljeno odgovorio izazovu, ne zaboravljajući na uobičajenu zdravstvenu zaštitu pacijenata, ocijenio je ministar. 

Ustvrdio je da epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji nije dobra i pozvao sve građane, a posebno mlade, da se “sjete bolesnika u bolnici prilikom sudjelovanja na većim druženjima, izbjegavanju nošenja maski ili negiranja ove globalne ugroze”.

Zabrinjavajućim je ocijenio sadašnji veći broj hospitaliziranih pacijenata s COVID-om u riiječkom KBC-u nego što je to bilo u drugom valu pandemije. 

Reforma zdravstvenog sustava nadilazi boje stranačkih iskaznica i fabricirane afere

– Samo zajednički možemo odgovoriti na ovu globalnu ugrozu. Od prvog dana svjestan sam da sam samo jedan kotačić u mehanizmu koji mora generirati promjene u zdravstvenom sustavu. Koraci koje činim i planiram provoditi uz potporu ministra financija, predsjednika Vlade i svih drugih ministara su rješavanje problema veledrogerija, financijska stabilizacija i reforma zdravstvenog sustava. Ona je nasušna potreba, nadilazi boje stranačkih iskaznica i nekih fabriciranih afera, naglasio je ministar Beroš.

Ravnatelj KBC-a Alen Ružić je istaknuo da uz veliki napor svih u sustavu uspijevaju osigurati dovoljno prostornih kapaciteta, opreme i kadrova za sve oboljele od bolesti COVID-19.

Pokušavamo i uspijevamo istovremeno zadovoljiti zdravstvene potrebe svih građana, hitnih stanja i onkoloških bolesnika, dodao je.

Predstojnik Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli Alen Protić izvijestio je da je u KBC-u tridesetak bolesnika s teškim oblikom COVID-a, od kojih su 23 u respiracijskom centru, a ostali nisu u infektivnoj fazi.

– Manjak tehničara,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: