Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Bez struje je još oko 850 korisnika

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je da je opskrba strujom na području Siska i okolice vraćena svi korisnicima, a da je na području Petrinje i okolice bez napajanja još oko 700 korisnika mreže i na području Gline oko 150 korisnika.

➡️ Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina 
➡️ Ivančić: Naknadni potresi trajat će još mjesecima
Više od 150 montera iz Elektre Sisak i susjednih distribucijskih područja (Zagreba, Križa i Karlovca), u vrlo složenim uvjetima, jer je pristup energetskim objektima otežan, do večeras je uspjelo vratiti opskrbu najvećem broju korisnika na području Sisačko-moslavačke županije, kaže se u priopćenju. Tako je na području Siska i okolice svim korisnicima vraćena opskrba električnom energijom, dok je na području Petrinje i okolice bez napajanja oko 700 korisnika mreže, a na području Gline oko 150 korisnika.

➡️ U Zagrebu zbog potresa 270 hitnih intervencija 

U Zagrebu je već u prijepodnevnim satima napajanje vraćeno svim preostalim korisnicima koji su prijavili nestanak električne energije te opskrbe u čitavom gradu funkcionira normalno, dodaje se.

Električnu energiju na svim pogođenim područjima nema oko 850 korisnika od ukupno 150.000 koliko ih je jučer ostalo bez napajanja.

Iz HEP-a napominju da dežurne službe i nadalje zaprimaju prijave pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži na području Siska, Petrinje i Gline zbog čega se broj korisnika bez napajanja konstantno mijenja. Naime, pojašnjavaju, proces uspostave ponovne opskrbe na terenu je vrlo složen te se situacija s uključenjima vrlo često mijenja, budući da nakon prespajanja, a uslijed novih podrhtavanja tla, dolazi do novih ispada transformatorskih stanica i promjene broja korisnika obuhvaćenih prekidom napajanja.

Napajanje pojedinih dijelova elektroenergetskog sustava osigurano je privremenim rješenjima, a kompletna sanacija i obnova oštećenih dijelova sustava će se odvijati u narednom razdoblju kada okolnosti to dopuste, napominje se u priopćenju.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: