Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Biden poziva Trumpa da što prije potpiše paket pomoći u pandemiji

Autor: P.F./Hina

26. 12. 2020.   prije 5 sati

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden još je jednom pozvao Donalda Trumpa da potpiše zakon o paketu pomoći za ugrožene pandemijom covida-19 koji je Kongres donio uz potporu republikanaca i demokrata.

Odbijanje republikanskog predsjednika da to učini je neodgovorno te će imati poražavajuće posljedice, izjavio je demokrat Biden. U slučaju da Trump odmah ne potpiše paket, oko 10 milijuna Amerikanaca izgubilo bi naknadu za nezaposlenost, upozorio je Biden.

Kongres je odobrio Covid-19 paket pomoći vrijedan više od 900 milijardi dolara, no Trump je tu odluku blokirao, nazvavši zakon sramotnim te zahtijevajući da se iznosi pomoći građanima povećaju sa 600 na 2000 dolara.

– Trump napušta obitelji kojima su naknade za nezaposlenost prijeko potrebne za opskrbu hranom i plaćanje stanarine. Republikanci se moraju prestati igrati dok Amerikanci gladuju, objavila je na Twitteru demokratska senatorica Elizabeth Warren.

Početak siječnja je službeni vremenski rok do kojeg Trump može potpisati zakon ili na njega staviti veto. Dio proračuna savezne vlade usvojen je zajedno s paketom poticaja. Odluka o

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: