Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Biden: Ukidanje obveze nošenja maski neandertalsko razmišljanje

Predsjednik SAD-a Joe Biden ocijenio je da odluka da se ukine obvezno nošenje maski, kakvu su donijeli guverneri Teksasa i Mississippija, predstavlja neandertalsko razmišljanje jer broj mrtvih od covida-19 i dalje raste.

Na pitanje ima li poruku za Teksas i Mississippi, Biden je novinarima rekao da misli da je to velika greška.

– Gledajte, nadam se da su svi do sada shvatili da te maske čine razliku, dodao je.

Biden je rekao da sve veća dostupnost cjepiva pomaže u obuzdavanju pandemije ali da je od ključne važnosti ostati na oprezu i nositi maske, prati ruke i održavati razmak.

– Posljednja stvar, posljednja stvar koja nam treba je neandertalsko razmišljanje “sve je u redu, skinite maske”. Zaboravite to. Još je uvijek važno nositi maske, rekao je Biden prije sastanka s demokratskim i republikanskim zastupnicima posvećenom borbi protiv karcinoma.

Na pitanje o Bidenovoj izjavi guverner Mississippija Tate Reeves je za televiziju Fox News ustvrdio da u toj saveznoj državi više nemaju zdravstvenu krizu .

– Želio bih da se predsjednik usredotoči na vjerovanje Amerikancima umjesto na vrijeđanje Amerikanaca, rekao je.

Teksaški guverner Greg Abbott objavio je u utorak najšire ukidanje mjera protiv koronavirusa od svih američkih država, rekavši da bi se većina tvrtki mogla otvoriti u punom kapacitetu sljedeći tjedan te da se ukida obveza nošenja maski. Izvršna naredba uslijedila je nakon što su mnoge američke države i veći gradovi, koji bilježe nagli pad zaraza koronavirusom i hospitalizacija, počeli ublažavati ograničenja uspostavljena prije godinu dana.

– Vrijeme je da 100 posto otvorimo Teksas, rekao je na konferenciji za novinare Abbott, republikanac koji je guverner u prvom mandatu. Dodao je da će naredba stupiti na snagu 10. ožujka.

Abbottova izvršna naredba ukida obvezu nošenja maski u cijeloj državi i zabranjuje kažnjavanje stanovnika koji ih ne nose, a uklanja i sva ograničenja za poslovanje u područjima bez velikog broja

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: