Nedjelja, 18 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Blagdan Velike Gospe

Blagdan je Velike Gospe, odnosno svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Deseci tisuća vjernika hodočaste u mnogobrojna marijanska svetišta, a neki hodočaste danima. Svete mise, pod posebnim epidemiološkim mjerama i preporukama, služe se od rane zore. 

● Upozorenje vozačima u povodu blagdana Velike Gospe
● Epidemiološke preporuke za Veliku Gospu
Uz sve mjere i preporuke Stožera, nacionalno marijansko svetište i ove je godine prepuno vjernika. Središnju misu u Mariji Bistrici predvodio je kardinal Josip Bozanić.

– Previše su zla ljudima pa i našem narodu donijele umišljene oholice, oni što su se držali superiornim nad drugima. Biti ponizan znači čuvati svijest o primljenim darovima i umijećima koje treba razborito koristiti na dobro drugih, čitave zajednice, u međusobnom poštivanju koje društvo ozdravlja iznutra i gradi prijateljstvo među nama, poručio je kardinal Bozanić.

Bozanić se osvrnuo na pandemiju koronavirusa te rekao da je obitelj institucija koja je prošlih mjeseci podnijela najveći teret.

– Braćo i sestre, dok vas gledam ovdje, vidim da prevagu čine obitelji. Možemo reći da je obitelj ona institucija koja je prošlih mjeseci podnijela najveći teret i sačuvala nas. Kad je sve stalo, obitelj je ostala, istaknuo je Bozanić okupljenim vjernicima na središnjem misnom slavlju u crkvi na otvorenome. Obitelj je od prvašića do kraja osnovne škole pratila djecu i mlade i ona je onaj kutak sigurnosti, dodao je.

– Znakovito je da se u vremenu kad se pokušavalo i pokušava obitelj kao instituciju obezvrijediti, vraćamo ponovno toj osnovnoj stranici ljudskoga društva – obitelji. Obitelj nas spašava, poručio je Bozanić. Obitelj u kojoj ima mjesta Bog, koji povezuje, ujedinjuje i diše, naveo je, dodavši da se danas posebno molio za obitelji.

Barišić: Nebriga za starije osobe opasniji društveni virus od koronavirusa

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić u subotu je u Sinju,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: