Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Božić u Bilicama kod Šibenika

Već u prvim danima prosinca u šarmantnoj dalmatinskoj vili obitelji Ćaleta po imenu Sunset Lady vlada čarobna i svečana atmosfera. Vodimo vas tamo po dozu božićne inspiracije!

Prava blagdanska atmosfera zavladala je divnom vilom imena Sunset Lady u mjestu Bilice, nedaleko od Šibenika. Vlasnici, Marijo i Ankica Ćaleta odmah na početku govore nam kako kuća ima 260 četvornih metara (to uključuje prizemlje i kat) te čak 800 četvornih metara okućnice koja se sastoji od zelene površine, dječjeg igrališta i maslinika.

 

– Prva namjena vile bila je za življenje, ali smo u konačnici odlučili prilagoditi vilu za najam i to poglavito u ljetnim mjesecima. Osjetili smo priliku u trenutku kad je ponovno zaživio turizam u Šibeniku i odlučili se na ovaj korak. Djeca su malena, ljeto provodimo kod bake u Trogiru, u kući uz more i odluka je pala – priča bračni par Ćaleta i objašnjavaju nam kako funkcionira prostorna organizacija objekta.

Ideje za blagdansko dekoriranje vlasnica Ankica pronašla je na Instagramu, a dodaje kako joj je puno pomogla majka Ivanka koja peče slastice, izrađuje heklane ukrase, okuplja obitelj i dijeli najbolje savjete o ukrašavanju

 

 

 

MIRISI

– U prizemlju se nalazi blagovaonica, dnevni boravak, kuhinja, stubište na kat, radna soba, spavaća soba, WC i kupaonica, praonica te garaža. Garaža je povezana s kućom. Iz dnevnog boravka se ide na veliku terasu/sunčalište uz bazen. Kuhinja je zatvorenog tipa, tj. ima svoja vrata. Najveća prednost ovakve kuhinje je to što se ne vidi nered, a mirisi od kuhanja ne izlaze iz prostorije. Na katu su tri spavaće sobe, galerija, WC i kupaonica i mali balkon s pogledom na more – nabrajaju dok se mi ne možemo prestati diviti kako se već početkom prosinca ovdje osjeća prava božićna čarolija

– U uređenje božićnog interijera uključena sam ja i moja mama Ivanka koja je najviše zaslužna za podizanje blagdanskog duha. Ona peče kekse, okuplja obitelj, puna je ideja o uređenju. Svaku godinu se kupuje nešto novo. Često mijenjamo ukrase. Jedne godine kod mene, druge godine kod nje i tako. Ona daje ideje i potiče, a zadnju riječ u uređenju ipak imam ja – otkriva nam vlasnica Ankica i dodaje kako je inspiraciju za blagdansko ruho kuće pronašla na Instagramu.

 

POKLONI ZA GOSTE

– Iako je u našim dućanima malo toga dostupno. Pa možeš imati inspiraciju, ali nećeš pronaći ono što tražiš. Tako da je uređenje kombinacija ideje i dostupnih proizvoda. Kuću uvijek uređujemo da bude spremna za prvu nedjelju Došašća. Svi volimo božićno vrijeme i želimo da što duže traje. Na početku Adventa ispod bora nalaze se prazne kutije poklona, koje će na badnju večer zamijeniti pravi pokloni. Spremaju se i božićni keksi nekoliko puta te ih rado poklanjamo gostima i bližnjima – pričaju.U ovom interijeru nas je posebno zaintrigiralo posuđe marke Villeroy & Boch. Bračni par Ćaleta otkriva kako iznimno vole božićni duh i miris obitelji tako da su jednostavno morali kupiti i prigodno posuđe.

Božićno drvce zauzima počasno mjesto u dnevnom boravku, a ove je godine u crveno-bijelim nijansama, inače prepoznatljivim božićnim bojama koje predstavljaju elegantnu, klasičnu stilsku kombinaciju koja je uvijek lijepa u životnom prostoru

 

 

 

– Sada ga treba svaku godinu dopunjavati – sa smiješkom kažu i nastavljaju kako svečanoj atmosferi pridonose i jastuci iz dućana Dota i maleni borići iz Peveca. Anđeli na boru su ručni rad moje mame Ivanke koja voli heklati, pa tako obitelj Ćaleta ima cijeli set heklanih anđela, a osim toga i heklanih zvončića i kuglica.

 

BROJNE LAMPICE

Ni eksterijer kuće nimalo ne zaostaje za blagdanskim, interijerskim uređenjem vile, a za njega je najviše zadužen vlasnik, Marijo Ćaleta. Tako tamo dominiraju vanjske lampice i dvije božićne jelke. Ukratko, istinska božićna atmosfera. Provjerite sami na prekrasnim fotografijama na ovim stranicama. Uživajte i, naravno, inspirirajte se…

Više informacija potražite na: www.villa-sunsetlady.com

 

Foto: www.villa-sunsetlady.com

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: