Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Božićna čestitka kardinala Bozanića: Bog ulazi u ljudsku svakidašnjicu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Bog ulazi u svakidašnjicu čovjeka i utjelovljuje se u njegove životne situacije, pogotovo ondje gdje su žalost i muka, tjeskoba i trpljenje. Kardinal je poželio da njegove božićne čestitke – i sigurnost da je Bog blizu u svim prilikama života – dospiju do svih: do djece, obitelji, posebno onih obitelji koje u radosti očekuju rođenje djeteta. 

Božićnu čestitku kardinala Bozanića prenosimo u cijelosti:

Poštovani gledatelji i slušatelji u Domovini i inozemstvu!

Raduje me, što ovim obraćanjem kao predstavnik Crkve ulazim u vaš dom da s vama podijelim nekoliko misli koje su nastale, dok sam u molitvu unosio sve vas, u raznim životnim okolnostima, brigama i nadanjima.

Zahvaljujem Gospodinu na ljudima i putovima koji su nam omogućili da se nađemo zajedno u Riječi koja je tijelom postala, koja povezuje ljudsko i božansko, našu zemaljsku ograničenost i nebesku bezgraničnost, koja nam je darovala nove susrete.

Draga braćo i sestre, prijatelji i miljenici Božji!

U božićnoj noći naviješta se anđeoska vijest betlehemskim pastirima: „Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist Gospodin“ (Lk 2, 10-11).

U betlehemskoj noći te su riječi probudile želju da se krene i vidi veliki događaj. Tako nam opisuje Lukino evanđelje. Stoga „pastiri stanu poticati jedni druge: Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin“ (Lk 2,15). I pohite pastiri. Njihovo je divljenje dostiglo vrhunac kada su došli do mjesta koje im je anđeo naznačio, jer su pronašli Mariju, Josipa i Dijete, gdje leži u jaslama.

Braćo i sestre, i mi smo poput pastira, pozvani krenuti na put, da bismo pred jaslicama doživjeli radost Božića.

Bog se nije pojavio kao odrasli čovjek, nego u liku Djeteta, rođena od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: