Nedjelja, 14 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

BOŽINOVIĆ KAŽE DA POSTOJI POLITIČKA VOLJA DA SE ISTRAŽI SVE U SLUČAJU MILIJANA BRKIĆA, RAVNATELJ POLICIJE ‘Osnovali smo posebnu radnu grupu’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju je komentirao slučaj Milijana Brkića te rekao kako postoji apsolutna politička volja da se sve istraži i naglasio da slučaj nema veze s HDZ-om.

“Sve što je u ovom trenutku u opticaju je nešto što leži na institucijama koje su neovisne, koje sve što se postavlja kao pitanje trebaju razriješiti, tako da to nema veze niti s pojedincima niti sa strankama. Postoji apsolutna politička volja da se sve istraži na način da se stvori i okvir i volja od strane najviših instanci vlasti”, izjavio je ministar Božinović u Mariji Bistrici gdje je u nedjelju bio na hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Božinović je rekao da će policija u skladu sa zakonom sve istražiti.

Dodao je da slučaj nema veze s HDZ-om.

Ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je da je osnovana posebna radna skupina.

“Budite uvjereni, hrvatska policija će napraviti sve što je u njenoj nadležnosti. Moram naglasiti da nikada nije bilo nikakvih političkih pritisaka što se tiče rada hrvatske policije. Pa i u ovom zadnjem slučaju hrvatska policija je promptno reagirala odmah kad je došlo do kompromitacije posebnih dokaznih radnji. Radimo kriminalističko istraživanje i o svemu ćete biti upoznati”, rekao je Milina koji je na novinarsko pitanje je li još 2011. bilo istrage odgovorio da su sve komunicirali na saborskom odboru.

“Hrvatska policija je tada sve informacije do kojih je došla u operativnom radu dostavila tada nadležnom državnom odvjetništvu. Tako da ćemo i sada u suradnji s odvjetništvom ponovno dostaviti sve te operativne informacije koje imamo”, odgovorio je Milina.

Božinović: Slučaj policajca-krijumčara je nedopustiv, policijski sustav odmah je reagirao

Ministar unutarnjih poslova u Mariji Bistrici je komentirao i dva aktualna slučaja iz rada policije, uhićenje zagrebačkog policajca koji je krijumčario migrante te sirijskog migranta koji je prijavio nestanak kćeri.

Za slučaj policajca-krijumčara rekao je da je to nedopustivo, ali da je taj slučaj pokazatelj snage policijskog sustava koji je odmah reagirao.

“Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke nije niti pripadnik granične policije ni profesionalnih policijskih skupina koje se bave sprječavanjem krijumčarenja ljudi. Policija, kao i drugi sustavi, ima i takvih incidenata, međutim rekao bih da je policija onaj sustav koji se najbrže obračunava s nezakonitostima u svojim redovima”, rekao je ministar Božinović.

O slučaju sirijskog migranta i njegove kćeri rekao je da ne zna koja je njegova sudbina te da su na navode da se nalazi u Italiji kontaktirali talijanske kolege, no odgovor još uvijek nisu dobili.

“Što se tiče djevojčice, njezin nestanak je objavljen u našoj nacionalnoj evidenciji. Hrvatska policija je tragala, taj slučaj nije zatvoren”, dodao je.

Ministar unutarnjih poslova komentirao je i raketiranje Banskih dvora na današnji dan prije 27 godina.

“To je bio pokušaj da se obezglavi državni vrh. I kao što je tada kazao predsjednik Tuđman, ne samo da nisu uspjeli, nego su postigli upravo suprotan efekt”, rekao je Božinović te ustvrdio da je tadašnje potpuno, nikad jače jedinstvo hrvatskoga naroda na kraju dovelo do pobjede u Domovinskom ratu.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: