Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Božinović najavio mogućnost ublažavanja epidemioloških mjera od 1. lipnja

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je na današnjoj sjednici Vlade moguće ublažavanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

– S obzirom na to da posljednjih dana dolazi do pada broja oboljelih od koronavirusa, provode se odgovarajuće pripreme vezane za moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja pa će se stoga idućih dana provoditi pilot projekti raznih događaja, rekao je Božinović.

Prvi pilot projekt je poslovni domjenak na kojem bi sudjelovale osobe cijepljene s dvjema dozama cjepiva, a održat će se danas od 18 do 20 sati. Drugi je projekt svadbena svečanost koja bi okupila oko 120 sudionika i održat će se 15. svibnja. Na njoj će sudjelovati osobe koje su primile dvije doze cjepiva, koje su unutar 180 dana preboljele COVID ili osobe koje imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

– Tjedan dana nakon događaja sudionici će se testirati PCR testovima u HZJZ-u, a pokaže li se da nije bilo prijenosa zaraze, razmotrit će se načini popuštanja mjera za takve događaje, kaže Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: