Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Božinović: Ovo nije neka nova vježba i novi vid obuke, drugi pripadnik u ozbiljnom stanju

U povodu stradavanja jednog pripadnika i hospitalizacije drugog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko izjavu za javnost daje ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Izrazio je sućut obitelji i roditeljima pripadnika ATJ-a. 

Prijenos konferencije za novinare možete pratiti ovdje: 

Podsjetimo, na obuci Antiterorističke jedinice Lučko jučer se dogodila tragedija. Tridesetogodišnji pripadnik iz Zaprešića preminuo je tijekom pripreme za selekcijski postupak. Nesretnom muškarcu pozlilo je tijekom prvog dana redovite obuke. Preminuo je u bolnici Sveti Duh. Iako je Hitna pomoć brzo stigla i pod policijskom pratnjom došla u bolnicu, pripadniku ATJ-a Lučko liječnici, unatoč naporima, nisu mogli spasiti život.

Ministar Davor Božinović je naglasio kako je stanje ozbiljno za drugog mladića koji se nalazi u bolnici Sveti Duh. Liječnici ulažu sav napor i teško im je procijeniti u kojem smjeru se može situacija razvijati.

– Nadamo se da će se razvijati u dobrom smjeru. Kao sustav ćemo ustrajati na svim relevantnim činjenicama kako bismo došli do saznanja što se dogodilo kako bi vidjeli o čemu se radilo i treba li poduzeti meke mjere u budućnosti. Ovo nije neka nova vježba i novi vid obuke koji se nije dosad provodio. Pokušavamo doći do što preciznijih informacija za što će trebati sudsko-medicinska vještačenja, rekao je.  

“I drugi pripadnici prolaze najrigorozniji liječnički pregled A kategorije”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je rekao kako se nada da će se drugi pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko oporaviti.

– Gubitak policijskog službenika je ogroman gubitak za policiju i sustav, mi ćemo kao u svim slučajevima poduzeti sve mjere zbog skrbi vezano za obitelj kako bi omogućili sva materijalna prava obitelji i djeci. S dostojanstvom ćemo obilježavati Tomislavovo stradavanje. Nama je u interesu da znamo što se dogodilo i kako je došlo do ovih posljedica. I drugi pripadnici prolaze najrigorozniji liječnički pregled A kategorije, svi su prošli što je potrebno, rekao je Milina.

I

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: