Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Božinović: U SAD bez viza najkasnije od 1. prosinca

Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. prosinca moći putovati u SAD bez viza, objavio je u utorak poslijepodne na svom twitter profilu potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Zahvaljujem u ime Vlade RH Robertu Silversu, podtajniku Ministarstva domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država, koji me upravo obavijestio o službenom ulasku Republike Hrvatske u Program izuzeća od viza.

– Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. prosinca moći putovati u SAD bez viza. Ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali prije svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država, objavio je Božinović.

U izjavi za Hinu Božinović je ocijenio da izuzeće od viza predstavlja veliko postignuće, potvrdu strateškog partnerstva i povjerenja, ali i predanog rada.

– No, najveću vrijednost ove odluke u konačnici će osjetiti hrvatski građani koji će imati veću slobodu putovanja”. To će također, dodao je Božinović, pridonijeti i gospodarskoj suradnji.

Vijesti o službenom ulasku Hrvatske u program izuzeća od viza za SAD Silvers je Božinoviću prenio u telefonskom razgovoru.

– Američki sugovornik zahvalio je pritom timovima koji su sudjelovali u višegodišnjem predanom radu i zaslužni su za ovo postignuće, kazao je Božinović.

Plenković pozdravlja odluku SAD-o izuzeću Hrvatske iz viznog režima

Premijer Andrej Plenković je u utorak pozdravio odluku američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o uvrštavanju Hrvatske u program izuzeća od viza, ocijenivši da će to dodatno snažiti veze između dvije zemlje.

– Pozdravljam odluku američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o uvrštavanju Hrvatske u Program izuzeća od viza, napisao je Plenković na Twitteru.

Najveću korist će, dodao je šef vlade, imati hrvatski državljani koji će bez viza moći putovati u SAD, ocijenivši također da će izuzeće Hrvatske iz viznog režima, koje je bilo jedno od vanjskopolitičkih prioriteta hrvatske vlade, pridonijeti još snažnijim vezama između dvije zemlje.

– Realizacijom ovog vanjskopolitičkog prioriteta dodatno ćemo snažiti veze Hrvatske i SAD-a, tvitao je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: