Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

BREGOVIĆ ISKRENO PROGOVORIO O DROGIRANJU U MLADIM DANIMA ‘Sa 18 sam već imao problem, a kasnije su moj kokain fakturirali kao cvijeće i slatkiše’

Da su poznati glazbenici, pogotovo sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, vodili život koji ne bi rado prepričavali majkama i bakama, posve je jasno, a do koje je mjere droga bila prisutna na našoj estradi, barem djelomice je otkrio Goran Bregović u razgovoru za Nedeljnik.

Kako piše Blic, Bregović je neke od najvećih hitove napisao na kokainu. Koliko je bio mlad kad je imao prvi kontakt s drogom nije poznato, no ispričao je da je već sa 18 imao velikih problema.

– Imao sam problem s drogom već sa 18 godina. Majka je to primijetila i morao sam joj obećati da više neću svirati – rekao je i otkrio da je kokain državnim novcem plaćala njihova izdavačka kuća.

– Kad je privatnik kupio diskografsku kuću Jugoton, koja je izdavala albume Bijelog dugmeta, onda su odjednom ušli u knjige i pronašli u računima Bijelog dugmeta iz Londona velike svote zavedene pod imenom ‘flowers and sweets’. Moj kokain se fakturirao u Jugotonu kao ‘cvijeće i slatkiši’ – ispričao je Bregović.

Jedna od najvećih afera jugoslavenskog rocka vezana je uz Bregovića, odnosno bunjara Bijelog dugmeta Gorana Ipeta Ivandića. Zajedno s još dvoje ljudi uhapšen je pod optužbom da je preprodavao drogu.

– Ipe je stvarno stavio drogu u bubnjeve, i to, ni manje ni više, nego tri kile. To suđenje je bilo pretjerano, vjerojatno u želji da preko jadnog Ipeta odgoje milijune ostalih. Iz svega Ipe je izašao kao velika žrtva nakon čega se nikad nije oporavio. Ova afera s drogom mi je najteže pala, zato što je netko pao kao žrtva. Ostale afere bile su obične, zabavne – rekao je glazbenik koji danas ima posve drugačije stavove o drogi nego kad je bio mlad:

– Droga nije dobra i to treba govoriti. Nikome nije dobro donijela. Previše je štete, a malo zabave. Ima manje štetnih, a boljih zabava.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: