Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

BRKIĆ ISPITAN U ZGRADI DORH-a ‘Smiješno je, ali i žalosno da se mene sumnjiči, a kordinirao sam cijelu akciju. S premijerom se čujem svaki dan’

Aktualni potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ispitan je danas u prostorijama DORH-a vezano za aferu elitne prostitucije. Državno odvjetništvo RH obavit će razgovore s nizom osoba kako bi se utvrdilo što se dogodilo s predmetom vezanim za “pucanje” mjera tajnog nadzora osumnjičenih u slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine, a koji je u međuvremenu nestao iz nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Po izlasku iz zgrade DORH-a, u kojoj je proveo sat i pol vremena Brkić je komentirao kako su prostorije lijepo obnovljene.

– Razumijem vašu potrebu da imate informaciju što se dogodilo, ali morate razumjeti mene da ne smijem odavati informacije, rekao je novinarima.

– Dao sam izjavu u svojstvu svjedoka kao što sam je dao 2011., ono što je smiješno, a mogu reći i žalosno je da se mene koji sam tada koordinirao cijelu akciju, sada sumnjiči za odavanje informacija. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije, rekao je.

Na upit novinara vjeruje li da je ovo politička hajka na njega, rekao je.

– Pustimo sad to, pitanje je koliko je ovo usmjereno prema meni, a koliko prema HDZ-u. Zanimljivo je da je priča opet aktivirana.

– S premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem razgovaram svaki dan, ali ne bih o sadržaju razgovora.

Na upit novinara smatra li da predstavlja teret stranci, Brkić je rekao:

– Sigurno je da jeste, ali je pitanje koliko je to usmjereno prema meni, a koliko prema stranci, odgovorio je Brkić.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: