Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Broj novozaraženih od koronavirusa u BiH drastično pada, ni liječnici ne znaju zašto

Autor: HRT/Hina

12. 01. 2021.   prije 1 sat

Broj zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa drastično opada u Bosni i Hercegovini, a ni sami liječnici nisu sigurni čemu to pripisati budući se u toj zemlji građani slabo pridržavaju epidemioloških mjera.

Prema podacima entitetskih zdfravstvenih institucija u posljednja 24 sata preminulo je 15 osoba, a pozitivnih na virus SARS-CoV-2 je 442. Od toga broja 324 je novozaraženih u Federaciji BiH, u Republici Srpskoj od novoga virusa oboljele su 104 osobe, a u Brčko Distriktu je još 14 novih slučajeva. Ukupno je testirano 4307 osoba.

➡️ I nakon pola godine simptome osjećalo 76 posto hospitaliziranih zbog Covida u Wuhanu
➡️ AstraZeneca zatražila odobrenje svog cjepiva u EU
➡️ Koronavirus – najnovije informacije

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru dr. Ante Kvesić rekao je da su brojke zaraženih koronavirusom, kao i preminulih, posljednjih dana bitno bolje u odnosu na prethodne mjesece.

– Ono što se događa je donekle i suprotno očekivanjima stručnjaka. Prošli smo kroz vrijeme blagdana, ljudi su se više okupljali nego kroz ostatak godine i bila su očekivanja kako ćemo imati rast broja zaraženih. Umjesto toga, mi imamo pad brojki koje se odnose na koronavirus i mogu reći kako to nismo očekivali

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: