Četvrtak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Brojni poznati na svečanom otvorenju kultne staklarne Rogaška

Sinoć je u ugodnoj atmosferi i zanimljivim programom svečano otvorena trgovina Staklarne Rogaška na adresi Trg Žrtava Fašizma 3. Brojni uzvanici tu večer imali su prigodu razgledati novu kolekciju pod nazivom VEN i doživjeti vrhunsko kristalno umijeće. Ispred Staklarne Rogaška uzvanike su pozdravili Jim Walsh direktor Staklarne Rogaška, Špela Sedminek direktorica prodaje Staklarne Rogaška i Aleksandar Ilić voditelj maloprodaje. U bogatu ponudu vrhunskog kristala sinoć su se uvjerili i brojni gosti društvenog života poput:Nataše Janjić, Mare Bratoš, Petre Kurtele, Mirjane Mikulec, Ivice i Dragane Propadalo, Saše Šekoranje i brojnih drugih.

Da je dom odavno prestao biti samo mjesto stanovanja odavno je poznato. Danas su dom, njegovo uređenje i atmosfera odraz osobnog identiteta vlasnika i njegova osobna duha. Učiniti svoj dom pravom oazom ugodnog i lijepog kojem se uvijek rado vraćamo od sada je moguće uz Staklarnu Rogaška. Ljubav između Zagreba i Staklarne Rogaška oduvijek je uzajamna, a njihova vrata ponovno su otvorena za sve ljubitelje vrhunskog kristala.

 

Staklarna Rogaška vrhunski je spoj tradicije, umjetnosti i strasti koji traje više od 350 godina. U tradiciju su utkali znanja starih majstora, a otvorenošću prema novim tehnologijama udahnuli su suvremen dizajn koji danas osvaja sve generacije. U potrazi za novim oblicima u Staklarni Rogaška pomiču granice i otkrivaju nove materijale kako bi svima uvijek pružili neočekivano iskustvo.

Staklarna Rogaška tvornica je u kojoj se proizvode, graviraju, pjeskare, oslikavaju, rezbare i ukrašavaju proizvodi od kristala. Staklarstvo je u Rogašku Slatinu došlo još u 16. stoljeću, a danas je razvoj staklarstva i njegova proizvodnja usko povezana i s turizmom. Na dnevnoj bazi ova staklarna proizvede 30 tona proizvoda od kristala i više od osam milijuna tona na godišnjoj razini.  Staklarna Rogaška čak 95 posto svoje proizvodnje izvozi i prva su tvrtka s prostora bivše Jugoslavije koja je imala showroom u New Yorku na aveniji Madison.

Osim odličnih izvoznih rezultata i velike proizvodnje, upravo se u njihovim radionicama izrađuju prepoznatljivi trofeji za većinu festivala u regiji – od Porina, Dore, Večernjakove ruže do Tour de Croatia, Snježne kraljice, ATP turnira i drugih uglednih manifestacija. Staklarna Rogaška također je dugogodišnji partner umjetnici Gordani Drinković kojoj je kristal oduvijek neiscrpan izvor inspiracije stoga možemo zaključiti kako Staklarna Rogaška u Hrvatskoj oduvijek uživa status uglednog proizvođača kristala.

 

U bogatom asortimanu Staklarne Rogaška mogu se pronaći darovni program poput kristalnih vaza, svijećnjaka, posuda, okvira za slike, vinski program koji nudi vrhunske kristalne čaše čaše koje će ljubiteljima vina pružiti novu dimenziju uživanja u vinu te barski program s besprijekornom izradom za uživanje u opuštenim trenutcima.

Svi ljubitelji kristalnih predmeta za dom dobit će priliku da iz bogatog asortimana Staklarne Rogaška odaberu detalje koje stilski daju osobni pečat vašem prostoru. Staklarna Rogaška prilikom kreiranja svojih linija vodi se idejom kako uređenje doma nikad nije i nikad ne može biti do kraja dovršeno već se mijenja sukladno osobnim željama i osjećajima osoba koje u njemu borave.

Male stvari život znače, a neobične ‘male stvari’ koje se mogu pronaći na policama Staklarne Rogaška svakom će domu dati estetsku dimenziju lijepoga i stiliziranoga.

Staklarna Rogaška svojim suvremenim pristupom dizajniranja kristalnih proizvoda postavlja nove standarde izrade kristalne materije. Svojim jasnim i čistim linijama u prvi plan postavlja čistoću i kvalitetu kristala. Predmeti za dom suvremeni su, a opet klasični i tradicionalni, nenametljivo ostavljajući svakome mogućnost da se kroz njih izrazi na sebi jedinstven način.

Novootvoreno prodajno mjesto Staklarne Rogaška nalazi se na adresi Trg žrtava fašizma 3, 10 000 Zagreb.

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: