Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Burilović: Ne mislim da sam se cijepio preko reda

Upitan o cijepljenju rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, Burilović kaže da ne zna je li to bilo preko reda.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je uoči današnje sjednice Sveučilišnog savjeta komentirao svoje cijepljenje protiv koronavirusa. Rekao je da je jučer objasnio sve o tome i još jednom ponovio da je on hrvatski ratni vojni invalid koji ima respiratorne probleme, zbog čega se cijepio prije nego što je na njega službeno došao red.

– Mislite da sam se ja cijepio preko reda? Opet ću podijeliti pred hrvatskom javnošću. Ja sam hrvatski ratni vojni invalid. U ratu sam proveo 1690 dana u rovu. I kao takav, između ostalog, dobio sam TBC, tešku bronhijalnu bolest. Imam respiratorne probleme, blagu astmu i sve ostalo. Tada, 13. kada ste svi vi pozivali da se što više ljudi, dužnosnika svojim primjerom cijepi, predao sam dokumentaciju i zamolio na nekoliko mjesta. Kada su na jednom mjestu rekli da postoji mogućnost, ja sam se cijepio, rekao je Burilović.

Upitan ima li informaciju da se rektor Boras cijepio preko reda, Burilović je rekao da nema.

– Nemam o nikome drugom jer smatram da je nečija zdravstvena dijagnoza privatna stvar. Ja s javnošću dijelim od čega bolujem, dokle to ide, upitao je Burilović.

Na pitanje zašto nije objavio da se objavio, Burilović je odgovorio:

– Nisam ja to učinio da objavim i da se hvalim da sam se cijepio, nego zato što moj liječnik i ostali tvrde da sam rizična skupina. Pitao sam i zamolio mogu li se u to vrijeme cijepiti, rekao je Burilović. Nije htio otkriti tko ga je cijepio.

–  Rekao sam sve što sam imao, slobodno sve objavite. Smijete li vi doći do dopisa tko se cijepio protiv covida ili dobiti dopis tko je prebolio covid? Ne smijete. Nije relevantno pitanje tko je prebolio. Ja ne smatram da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: