Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Burno u Otvorenom: Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Rijeke

Krenulo je burno. Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke, rekao je odmah na početku emisije da je bilo puno napada – kako na njegovu obitelj, tako i na ljude s njegove liste.

– Teško se pomiriti ljudima koji su u Rijeci u krugu SDP-a, da se pojavio nezavisni kandidat koji ne pripada niti jednoj ideologiji osim građanske – i to je ključ svih napada. Odlučili smo reagirati i upozoriti javnost. Čudno nam je da se u gradu koji se diči otvorenošću, nekoga tko je običan građanin s EU stavovima proglašava desničarom. Sve u cilju da bi se dobili izbori, rekao je.

Štimac je naime na konferenciji za medije u četvrtak upozorio da je zajedno s obitelji i kandidatima s njegove izborne liste izložen pritiscima te da ih napadaju svi oni koji okružuju vladajuću stranku u gradu, odnosno SDP.

Marko Filipović, kandidat za gradonačelnika Rijeke (SDP-HSU-IDS-HSS) kaže da su to neistine.

– Gospodin Štimac je tom konferencijom za novinare počinio političko samoubojstvo i još je pozvao novinare da to snime. Svi koji su gledali mogli su vidjeti niz laži na račun gradske uprave, županijske uprave, SDP-a, koje su potpune neistine. Još nisam čuo tko je prijetio. Zamolio bih da imenuje onoga tko mu je prijetio, jer je to u političkom diskursu nedopustivo, odgovorio je.

Štimac kaže da su kampanju shvatili pozitivno.

– Govorili smo što ćemo učiniti za Rijeku, za grad koji tone, a ovdje se radi o silnoj želji da se zadrži ta pozicija, rekao je, dodavši da “o ljudima najviše govore njihove izjave”.

Rijeka nije grad koji tone, odgovorio mu je Filipović.

– Rijeka je grad koji teče, otvoren i tolerantan grad. O optužbama koje su iznosili ljudi s njegove liste, njih će morati dokazati na sudu, poručio je.

Filipović kaže kako je SDP kontinuirano zadobivao povjerenje Riječanki i Riječana, i to trideset godina.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: