Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Caritas daruje 100 stambenih modula žrtvama potresa

Autor: Hina/HRT

08. 01. 2021.   prije 3 sata

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina i direktor i vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat potpisali su ugovor o kupnji 100 stambenih modula kojima će Hrvatski Caritas stambeno zbrinuti ljude pogođene potresom, na području epicentra.

Prije potpisivanja ugovora predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš i mons. Svalina obišli su postrojenje i proizvodnju stambenih modula s voditeljem projekta Željkom Horvatom, objavio je na svojoj internetskoj stranici Hrvatski Caritas.

➡️ Posljedice potresa – najnovije informacije
➡️ Kontejneri i modularne kuće za Banovinu 

Biskup Radoš istaknuo je da je Hrvatski Caritas u suradnji s Caritasom Internationalis, Malteškim redom i donacijama koje pristižu iz naših misija i zajednica u svijetu naručio 100 kontejnera. Nastojali su usmjeriti sve donacije i priloge u jedan kanal, Hrvatski Caritas, jedan epicentar, a za njih su to najsiromašniji, oni koji su najpotrebniji pomoći. Željeli su da to bude humani smještaj koji pruža osnovne uvjete. Za obitelji s više djece priprema se i posebni smještaj, više modula koje mogu spojiti u svom dvorištu, da mogu ostati na okupu.

Nakon tjedan dana dogovora, oni su danas zaključeni, a proizvodnja je na neki način već počela i nadaju se da od ponedjeljka kreće punim kapacitetom te će se instalirati šest kontejnera dnevno. Biskup je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: