Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ćorušić: Procjena struke je da će ova pandemija trajati još godinu, godinu i pol dana

Najveća zdravstvena ustanova u zemlji, KBC Zagreb, nedavno je proširila svoje kapacitete za COVID pacijente i sada ima 257 kreveta. Trenutačna popunjenost im je oko 90%, no situacija nije zabrinjavajuća, rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić. Nisam pristaša panike ni augmentacije problema – problem je tu, s njim se dobro nosimo, imamo ga i imat ćemo ga još neko vrijeme. Procjena struke unutar KBC-a Zagreb je da će ova pandemija trajati još sigurno godinu, godinu i pol dana, ali ako se svi mi upregnemo maksimalno u smislu zaštite, onda će i pandemija brže završiti, poručio je.

KBC Zagreb nedavno je proširio svoje kapacitete za COVID pacijente i sada ima 257 kreveta.

– U pitanju je 249 + 8 kreveta, to su nam za djecu posebne izolacijske jedinice na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb. Prema zadnjim podacima od 18 sati, popunjeni smo oko 90 posto. Situacija nije zabrinjavajuća, trend je jasan, traje već dva tjedna, dakle, stabilizacija, jedan plato koji polako silazi. Dokad će trajati, to nitko ne može predvidjeti, sve ovisi o nama, o našem ponašanju, ponašanju naših građana, o broju cijepljenih, o broju ljudi koji poštuju mjere. Dakle, sve je na nama. Nisam pristaša panike ni augmentacije problema – problem je tu, s njim se dobro nosimo, imamo ga i imat ćemo ga još neko vrijeme. Procjena struke unutar KBC-a Zagreb je da će ova pandemija trajati još sigurno godinu, godinu i pol dana, ali ako se svi mi upregnemo maksimalno u smislu zaštite, onda će i pandemija brže završiti, poručio je Ćorušić.

O omikron-varijanti

Osvrnuo se i na omikron-varijantu i mogućnost da se njegovom masovnijom pojavom u našoj zemlji situacija dodatno pogorša

– To je varijanta virusa koja je nastala u Južnoafričkoj Republici i o njoj se i dalje malo zna. Po onome

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: