Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Ćorušić za Dnevnik HTV-a: Treba uvesti širu upotrebu COVID potvrda

– Mislim da bi trebalo proširiti potrebu za COVID potvrdom za neke djelatnosti jer to će biti motivirajuće za one koji se ne žele cijepiti, a u ovom trenutku cijepljenje je jedini pravi oblik borbe protiv pandemije. Lockdown će riješiti kratkoročno, ako situacija bude dramatična kao prošle godine, to će biti jedina mjera koju će Vlada moći provesti ne bi li suzbila širenje infekcije i pritisak na bolnice, rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

– Imamo 85 popunjenih postelja u našoj COVID jedinici, od toga je 17 u intenzivnoj, ali nismo baš do kraja popunjeni. Broj slobodnih mjesta je mali, čekamo sad otpust još tri bolesnika tijekom večeri koji idu kući u dobrom stanju, ali ćemo vjerojatno uskoro primiti nova tri tako da ćemo opet biti jednako popunjeni. To je razina od 90-92 posto, rekao je Ćorušić.

Dodao je kako svoje kapacitete za liječenje bolesnika s COVID-om ne mogu širiti unedogled. Sutra će otvoriti novi odjel sa 16 postelja.

– Uz blagdan Svih svetih vjerojatno ćemo pustiti, ako se ova situacija nastavi, još jedan novi odjel sa 16 postelja. U najcrnjim scenarijima, ako se ovakav trend nastavi, mogli bismo biti popunjeni s 200 postelja. U tom trenutku sigurno nećemo moći zadržati postojeći elektivni program, nego ćemo morati reducirati, ali to je odluka koju ćemo donijeti zajedno s Ministarstvom i Stožerom, rekao je.

Ćorušić je izjavio da imaju mnogo kroničnih bolesnika koji su naručeni na elektivne zahvate, ali da neće moći dobiti uslugu ako se ovakav trend nastavi.

– Možemo reći da će naši pacijenti – kronični bolesnici, koji se pridržavaju mjera, koji su prihvatili cijepljenje, biti u jednom trenutku diskriminirani ako se ovakav trend nastavi, rekao je.

KBC Zagreb ima oko 6150 zaposlenika u ovom trenutku, od kojih oko 900 nije cijepljeno.

– Od tih 900 se

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: