Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

COVID desetkovao javne službe, bolovanja i prekovremeni rad

I danas u Hrvarskoj bilježimo velik broj novozaraženih – gotovo 16 tisuća. Malo manje od 10 tisuća slučajeva zaraze otkriveno je na PCR testu, a 5.700 na brzom antigenskom. Preminulo je još 65 osoba. Zbog brzog širenja omikrona velik broj radnika je na bolovanju ili u samoizolaciji što je stvorilo probleme u funkcioniranju javnih i državnih službi u svim većim gradovima.

Pozivi stižu, odgoda nema, radi se prekovremeno jer u hitnoj službi zbog koronavirusa manjka 25 djelatnika.

– Desetkuje nas, svakih sat dva dobijem podatak da je još jedan naš djelatnik pozitivan. Na sreću kako su nam djelatnici cijepljeni – ti simptomi su vrlo blagi, kaže Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Dodaje kako je rad organizacijski vrlo zahtjevan – oni koji su ostali rade pojačano, sa puno prekovremenih sati.

U ZET-u je na bolovanju 390 vozača, više od pola njih ima COVID ili je obuhvaćeno samoizolacijom. Voditelj službe za odnose s javnošću ZET-a Domagoj Zeba kaže kako su trenutno reducirane pojedine autobusne linije, a stanje s ljudstvom mijenja se iz sata u sat.

Više od 20 posto vozača splitskog Prometa ne vozi zbog COVID-a. Situacija je, kažu – nikad teža. Reduciraju večernje vožnje. Povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvoje Mlikota kaže kako ovakvo stanje nije dugoročno održivo. Sve to, dodaje – traje već mjesec dana i vozači koji ne mogu koristiti svoje slobodne dane, rade na rubu zakona.

Vatrogascima rad zbog koronavirusa nije poremećen 

– Naši djelatnici većinom su cijepljeni, negdje preko 60 posto. Jedan dio je prebolio, tako da su ta ‘teška vremena’ iza nas. Poslujemo normalno, tj. sigurnost ni u jendom trenutku nije upitna u našem gradu, poručuje Petar Bućan, zamjenik zapovjednika Vatrogasne postrojbe grada Splita.

U Osijeku ima pozitivnih u svim javnim tvrtkama. U komunalnom poduzeću Unikom jedna trećina djelatnika je izvan pogona da su

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: