Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Čovjeku koji je 2009. ranio dvojicu sada propucali rame

Splitska policija još intenzivno traga za nepoznatom osobom koja je u četvrtak u kasnim popodnevnim satima u Kaštel Gomilici uz magistralu pokušala ubiti Antu G. (39), lokalnog ugostitelja i starog policijskog znanca.

Odmah nakon ranjavanja oko 17.30 sati Ante G. je zatražio pomoć na Hitnoj pomoći u Kaštelima odakle je vozilom Hitne pomoći prevezen na splitsku kirurgiju zbog prostrijelne rane na ruci. Navodno je u kobno vrijeme bio sa suprugom u Renaultu Kangoo, a iznenadni prepad odradila je nepoznata osoba iz bijelog automobila iz kojega je zapucano čim se približio Antinu vozilu na Staroj kaštelanskoj cesti uz magistralu. Sreća u nesreći je da je ranjeni muškarac zadobio lakše ozljede ramena, operiran je i nije u životnoj opasnosti.

Kome se ugostitelj zamjerio i kakva mu je time poruka poslana, istražuju kriminalisti koji uz njegovu pomoć pokušavaju posložiti mozaik. Traže se i očevici koji bi eventualno mogli pomoći istražiteljima oko registarskih oznaka i opisa vozila iz kojeg je pucano jer sam Ante G., osim bijele boje, u trenutku napada ništa drugo nije uočio.

Ante G. je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog pucnjave u prekoračenju nužne obrane u klubu u Kaštel Lukšiću 2009. godine kada je iz pištolja ranio dvije osobe. Naime, pucnjava je uslijedila nakon što mu je nekolicina muškaraca pravila nered u lokalu pa su stvari izmaknule kontroli. Te iste godine, pretpostavlja se iz osvete, Anti G. zapaljen je plažni objekt, a njegovu redaru, koji mu je tijekom nereda u lokalu pokušavao pomoći, pod automobil je bačena bomba i nedugo zatim mu je propucano vozilo. Počinitelji do danas nisu otkriveni.

Imaju li te nedaće iz prošlosti veze s posljednjim propucavanjem ili je u pitanju nešto drugo, pokazat će istraga.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: