Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

CURIĆEV ODVJETNIK PODNIO ŽALBU NA ISTRAŽNI ZATVOR Kaže da ministrov vozač koji je Vargu upozorio na uhićenje uopće nije počinio kazneno djelo

Odvjetnik Krešimir Vilajtović koji u tzv. aferi SMS zastupa uhićenog vozača Ministarstva poljoprivrede Blaža Curića podnio je žalbu na određivanje istražnog zatvora, a u izjavi medijima kazao je kako je uvjeren da ono što se u istrazi stavlja na teret njegovu klijentu “uopće nije kazneno djelo”.

U žalbi koja je na sud otišla u ponedjeljak ujutro Vilajtović je, kako je kazao, istaknuo argumente zašto smatra da nije ispunjen opći uvjet za određivanje pritvora.

“Po mom dubokom uverenju ono što je predmet istrage uopće nije kazneno djelo. S puno argumenata sam u žalbi to obrazložio”, kazao je Vilajtović Hini. Dodao je da detalje žalbe ne želi iznositi u javnost prije nego što žalba dođe na osječki Županijski sud.

Na pitanje hoće li se žaliti i na rješenje o istrazi Vilajtović je kazao da to još nije odlučio.

Uhićenom vozaču potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića sudac istrage osječkog Županijskog suda u četvrtak je, na prijedlog Uskoka, odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Uskok ga tereti da je osumnjičenom bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi navodno dojavio da se nalazi pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curića se Tereti zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednika te stranke Milijan Brkić koji takve optužbe odbaciju, a Brkić je u izjavi novinarima potvrdio da mu je Curić kum.

Zbog tajnosti istrage Vilajtović u ponedjeljak nije želio otkriti je li na popisu svjeodoka koje tužitelji žele ispitati tijekom istrage i Brkić.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: