Srijeda, 27 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Dalić: Kanada je mali koračić, moramo to potvrditi protiv Belgije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije nakon pobjede nad Kanadom. Osvrnuo se na predstojećeg protivnika, Belgiju, ali i na moguće protivnike u osmini finala. 

Dalić je na početku konferencije za medije rekao da ga je iznenadila prezentacija Belgije u prve dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu. Podsjetimo, oni su pobijedili Kanadu minimalno 1:0 te izgubili od Maroka 2:0.

Hrvatska će protiv Belgije odigrati posljednju utakmicu u skupini, a Vatrenima treba bod za prolaz.

– Prva utakmica protiv Kanade, Belgijci su loše krenuli, no uspjeli su pobijediti. Velike reprezentacije dobivaju utakmice i kada ne igraju dobro. Protiv Maroka imali su nekoliko prigoda, a kada su krenuli na sve ili ništa, primili su drugi gol. Ipak, nisu sretni sa svojim izvedbama te očekujem puno bolju Belgiju protiv nas, ističe. 

“Sjajan podatak da smo pretrčali 120 kilometara”

Na upit je li bio pod stresom uoči Kanade, a s obzirom na činjenicu da je Hrvatska mogla ispasti, Dalić kaže da kada bi krenuo nabrajati sve svoje stresne situacije, da tu ne bi bilo kraja.

– Svaka mi je utakmica stresna. To je tako, to smo mi. Nemam s time problema. Igrali sa Saudijskom Arabijom ili nekim drugim, jesi ili nisi. Mi smo odigrali dobro protiv Kanade, ali to je mali koračić, ako to ne potvrdimo s Belgijom, nismo ništa napravili, ističe. 

– Ne zanosimo se utakmicom, malo smo se proveselili, ali sada već kreće priprema za Belgiju. Imamo kvalitetu, vjerujem da možemo i to ćemo tražiti. Podatak da smo 120 kilometara pretrčali je sjajan, nadtrčali smo i nadigrali Kanadu. Jedna jako dobro utakmica, već dugo nismo bili ovako dobri u svim segmentima igre, pojašnjava izbornik. 

Osvrnuo se i na Andreja Kramarića i njegovu poziciju u ekipi.

– Tu dramu oko njega radite vi mediji. Umjesto da pitate kako si dao gol, vi pitate koja je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: