Srijeda, 17 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dalić najavio promjene za utakmicu s Marokom

Pred Vatrenima je još utakmica za treće mjesto protiv Maroka u subotu, a zatim svečani doček u Zagrebu u nedjelju. Nadamo se brončanim medaljama oko vrata.

– Za nas sutra veliko finale protiv reprezentacije koja mene podsjeća na nas prije četiri godine. Nitko ih nije tu očekivao. Svojom kvalitetom, zajedništvom, velikom podrškom uspjeli su doći do polufinala i borbe za treće mjesto. Nama je ovo velika utakmica, mi smo toga svjesni, mi smo na to spremni. Znamo da nam ona puno znači, puno će biti ljepše vratiti se kući s broncom nego bez toga, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru s Markom Šapitom

Između marokanskog izbornika Walida Regraguija i Dalića dosta je sličnosti. Obojica su na mala vrata došla na mjesto izbornika, inzistiraju na momčadskom zajedništvu i nacionalnom ponosu i ostvarili su nevjerojatne rezultate.

– Vratio je u reprezentaciju nekoliko igrača koji nisu bili. Tim povratkom vratio je zajedništvo, vratio je homogenost ekipe i cijela je nacija stala iza njih i to se pokazalo na utakmicama. Borba za brončanu medalju je za njih sjajan uspjeh i svjestan sam toga da oni od toga neće odustati. Sutra će biti možda najmotiviraniji, najjači, najkvalitetniji i s najvećom podrškom dosad. Dobili su šansu da budu treći. S druge strane, ni mi ništa ne zaostajemo ni u čemu. Preboljeli smo Argentinu, preboljeli smo svoje polufinale. Spremni čekamo utakmicu za treće mjesto. Znamo da se to od nas očekuje, da imamo i mi sjajnu podršku. Doduše, ne s nama ovdje, ali imamo u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Znamo da možemo to napraviti. Malo jesmo umorni, ovo je sedma utakmica s dva produžetka, ali dečki su spremni. Možemo očekivati pravu Hrvatsku i drugačiju utakmicu nego što je bila u prvom kolu. 

Posljednji hrvatski trening u Dohi propustili su Josip Juranović, Marcelo

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: