Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dalić o Podravci: Ne razgovaramo o promjeni vlasničke strukture

Prvi put od preuzimanja jedne od najvećih prehrambenih tvrtki u jugoistočnoj Europi, Podravke, u Dnevniku je gostovala Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke. 

Na početku gostovanja u središnjem Dnevniku Martina Dalić rekla je da u ovom trenutku Podravka ostvaruje vrlo dobre poslovne rezultate te da su nastavili trend iz prošle godine. Dodaje kako je to dobar okvir da Podravka bude još bolja.

– Cilj je da budemo još prisutniji na izvoznim tržištima, a da unutar tvrtke budemo učinkovitije organizirani, koja će iskoristiti prednosti tehnološke modernizacije i digitalizacije za povećanje svoje konkurentnosti, ističe. 

Na razini tvrtke kaže da je cilj da budu još bolji, a dodaje da su povećane plaće radnicima. 

– Sastavni dio tvrtke, njezin najznačajniji dio, prije mjesec dana smo s isplatom plaće za svibanj napravili korekcije, povećali plaće. Kod nas nema radnika koji ima plaću manju od minimalne plaće, dodaje. 

Nema razgovora o promjeni vlasničke strukture

Kad je riječ o državnom udjelu u Podravci, država ima oko četvrtine dionica.

– Menadžment i Uprava nemaju razgovore ni s kim o promjeni vlasničke strukture. Sadašnja vlasnička struktura je u stvari izvrstan oslonac za rast i razvoj tvrtke, ističe Dalić. 

Dodaje da je vrijednost dionice Podravke porasla 20-ak posto u posljednjih nekoliko mjeseci te da je i ona sama kupila 120 dionica.

– Htjela sam poslati signal da sve ide u dobrom smjeru. Rezultati bi u narednom razdoblju trebali biti još bolji. 

Govoreći o utjecaju pandemije na prehrambenu industriju, Dalić ističe da je zapravo došlo do pozitivnog šoka. 

– Potražnja za hranom i za farmaceutikom, jer Belupo je dio naše grupe, bila je jako dobra. Taj pozitivan trend nam daje snagu za razmišljanja o širenju, na bogatija i potentnija tržišta. Akvizicije su zapravo dio snaženja naše prisutnosti na području srednje i zapadne Europe, objašnjava Dalić. 

Pad BDP-a zbog pandemije i krize bio je velik, ali sada se govori da bi

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: