Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dan nakon izborne noći zbrajaju se dojmovi

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Najpraćenija i najneizvjesnija je borba za gradonačelnike u četiri najveća grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Evo tko u tim gradovima ide u drugi krug.

U metropoli će uvjerljivu pobjedu u prvom krugu pokušati zadržati Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! On je osvojio više od 45 posto glasova. U tome će ga pokušati spriječiti predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro koji ima malo više od 12 posto potpore birača. 

U Splitu pobjednik prvoga kruga je kandidat Centra Ivica Puljak s gotovo 27 posto osvojenih glasova. Snage će u drugom krugu odmjeriti s HDZ-ovim Vicom Mihanovićem koji je prešao 23 posto osvojenih glasova. 

Rijeka će birati između kandidata SPD-a, HSU-a, IDS-a i HSS-a Marka Filipovića, pobjednika prvoga kruga s malo više od 30 posto glasova, i nezavisnog Davora Štimca, kojeg je zaokružilo malo više od 16 posto birača.

U Osijeku pobjedu u prvom krugu odnio je HDZ-ov Ivan Radić s gotovo 39 posto osvojenih glasova. Njegove planove pokušat će pomrsiti kandidat Domovinskog pokreta i Mosta Berislav Mlinarević. On je dobio malo više od 19 posto glasova. 

Hrvatska radiotelevizija od ranog jutra donosi reakcije i analize izborne noći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: