Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Dan žalosti u Hrvatskoj

Autor: T.V./HRT

02. 01. 2021.   prije 1 sat

Dan je žalosti, koji je Vlada proglasila nakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj i okolnim županijama.

➡️ Potresi – najnovije informacije

U potresu je život izgubilo sedam osoba, a ozlijeđeno ih je više desetaka. Prema dosadašnjim procjenama, oštećeno je više od 2000 objekata. Razrušene su brojne kuće, zgrade i institucije, a najviše je stradao centar Petrinje.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 18 će sati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja predvoditi euharistijsko slavlje.

– U žalosti za poginulima i u bratskoj blizini sa svima koji pate, molit ćemo Boga da nas očuva od daljnjih stradanja i patnji, te ojača u nadi, vjeri i ljubavi, poručuju iz Zagrebačke nadbiskupije uz poziv svima da se u tu euharistiju uključe svojom molitvom.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: