Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Danas još vruće, a sutra stiže zahladnjenje

Danas će u Hrvatskoj još biti većinom suho, sunčano i vruće, a sutra stiže promjena, sa svježijim, promjenjivim i nestabilnim vremenom, pokazuje vremenska prognoza Dunje Plačko-Vršnak iz DHMZ-a za HRT.

Za danas je zbog visokih temperatura na snazi meteoalarm u cijeloj Hrvatskoj – crveni na obali i narančasti u ostatku zemlje.

Meteoalarm je i za sutra na snazi za cijelu zemlju. Međutim, radi se o žutom alarmu za većinu Hrvatske, i to zbog mogućnosti nevremena u kontinentalnom dijelu, a zbog visokih temperatura na obali. Za splitsko područje proglašen je narančasti alarm, a za dubrovačko crveni.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, uz slab vjetar. Najniža temperatura između 17 i 20 °C, a najviša dnevna oko 36 °C.

Vruće, uz temperaturu između 34 i 36 °C, bit će i u središnjoj Hrvatskoj. No bit će oblačnije, osobito poslijepodne, pa će biti i sparno, a prema kraju dana i u noći uz umjeren do jak razvoj oblaka u sjevernim krajevima mogući su lokalni pljuskovi, ponegdje i izraženiji.

Mala vjerojatnost za lokalne pljuskove navečer i u noći postoji i u gorskim krajevima, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Do tada će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, vruće i sparno. Na sjevernom Jadranu će većinom sunčano vrijeme i vrućinu pratiti umjereno, navečer i jako jugo, uz malo do umjereno valovito more, temperature između 25 i 28 °C.

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće bit će u Dalmaciji. I dalje najtoplije u unutrašnjosti, uz temperaturu oko 38 °C. Najniža temperatura zraka ipak će ponegdje biti niža od 20 °C, što se ne može reći za obalu i otoke, jer će biti još jedna vrlo topla noć. Umjereno jugo prema kraju će dana jačati.

Jugo će puhati i na jugu Hrvatske, uz sunčano i vruće, u zaobalju i vrlo vruće vrijeme. Malo valovito more

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: