Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Darijo Vasilić, najdugovječniji gradonačelnik u RH, osvojio 8. mandat

U prvom krugu izbora pobijedilo je 70 gradonačelnika. Treći najuspješniji gradonačelnik ovih izbora je Darijo Vasilić (PGS) s Krka koji je ove godine, za razliku od nekoliko proteklih izbornih ciklusa, ipak imao protukandidata, no uspješno ga je u prvom krugu pobijedio s 80,26 posto glasova.

Darijo Vasilić je gradonačelnik Krka već 28 godina. Koja je njegova tajna, otkrio je u Studiju 4.

– Ako čovjek želi biti gradonačelnik u jednome mandatu, onda je to jednostavna misija. Međutim, ako želite biti gradonačelnik u više mandata onda je to posao u kojem treba osigurati vidljivost svoga rada, pristupačnost građanima, dostupnost u svakome trenutku i jednostavno – to je posao koji operativno traje 24 sata cijelu godinu. Ja sam se tako pokušao ponašati kroz svoje mandate i, evo, danas sam najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj s osmim mandatom na samom početku, poručio je.  

Gradonačelnik je postao s 26 godina i to sasvim slučajno.

– Ja sam po struci profesor matematike, radio sam u školi 3 godine i ustvari sam se angažirao na inicijativu opozicijskih stranaka, opozicijskih u odnosu na HDZ. kako bi krenuli u bitku za grad. Tada su izbori bili po gradskim četvrtima i izbornim jedinicama, izabran sam u jednoj izbornoj jedinici i slijedom slučajnosti ta naša ekipa nezavisnih vijećnika, vijećnika SDP-a, HNS-a i drugih opozicijskih stranaka nije imala kandidata za gradonačelnika. Ja sam rekao – dobro, mogu probati na nekih godinu pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati. I evo traje sve do današnjeg dana, prisjeća se Vasilić.

Otkriva i što mu je u njegovih 28 godina mandata bilo najljepše, a što najteže.

– U svim tim godinama realizirali smo čitav niz projekata i nosili se s raznim problemima. Srećom grad Krk i otok Krk nisu bili pod ratnom agresijom za vrijeme Domovinskog rata pa je i naša uloga u tom segmentu

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: