Nedjelja, 14 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

DAVOR IVO STIER ‘Dalić je kritizirajući mene koristila gotovo iste riječi kojima je Karamarko kritizirao Plenkovića, a znamo kako je to završilo’

U povodu pisma što ga je novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio čelnicima Europske unije, a u kojemu tvrdi da hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu iznose neistine o stanju u BiH, a Hrvatsku optužuje za “diplomatsku agresiju”, RTL je razgovarao sa bivšim ministrom vanjskih poslova i nekadašnjim političkim tajnikom HDZ-a Davorom Ivom Stierom.

Podsjetimo, svi hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu zajednički su prije nekoliko dana poslali otvoreno pismo čelnim ljudima Europske unije, u kojem su ukazali na činjenicu da je na izborima u BiH kao hrvatski član Predsjedništva izabran kandidat za kojeg su većinom glasali Bošnjaci, dok je većina Hrvata glasala za drugog kandidata. Komšić je na to reagirao svojim pismom s tezom o diplomatskoj agresiji.

Stier smatra kako su zastupnici naveli ono što je već bilo u rezoluciji Europskog parlamenta.

– Oni su samo radili svoj posao. Dakle, toliko o Komšiću. BiH je tražila ući u EU, pa tako svaka članica i institucija ima pravo i obvezu upozoriti što je loše u BiH. BiH želi ući u EU. EU, pa tako i Hrvatska moraju pratiti što se tamo događa. Mora se upozoriti na nepravilnosti. Rezolucije EP-a nisu obvezujuće, ali one su doprinos u kreiranju politike.

Komentirao je i knjigu Martine Dalić.

– Kritizirala je i mene, ali to me ne brine. U tim kritikama koristila je gotovo pa iste riječi kako je Karamarko kritizirao Plenkovića, a znamo kako je to završilo.

Smatra da njezin povratak u Vladu nije realan.

Na upit planira li se aktivirati na europarlamentarnim izborima te je li o tome razgovarao s premijerom, odgovorio je.

– Oko toga se nismo čuli. O tome ne razmišljam. Ali, naravno da ću uvijek podržati HDZ.

Podsjetimo, Davor Ivo Stier smijenjen je početkom lipnja s pozicije političkog tajnika HDZ-a nakon njegova oštrog istupa na Saboru HDZ-a, što je bila tek kulminacija njegova političkog razlaza s Plenkovićem.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: